12-21-2011, 03:09
|
|
|
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı
Ümmetinin 73 fırkaya ayrılacağını, o 73 fırkanın 72'sinin Cehenneme gideceğini ve yalnızca 1 fırkanın Cehennemden kurtulacağını peygamber efendimiz bildiriyor:
"Ebû Hüreyre’nin (ra) ve Abdullah bin Amr’in (ra) ayrı ayrı rivâyetleriyle Peygamber Efendimizin (asm) “Ümmetin yetmiş üç fırkaya bölüneceğini, bunlardan yalnız birinin kurtuluş fırkası olacağını” beyan buyurduğunu Dârimî’nin Siyerinden, Tirmizî’nin Süneninden, Süyûtî’nin Câmiü’s-Sağir’inden öğreniyoruz. Hadis şöyledir:
“İsrâiloğullarının başına gelen her şey, pabucun pabuca denkliği gibi, tıpa tıp ümmetimin başına da gelecektir. İsrâil oğulları yetmiş iki fırkaya ayrılmışlardı. Ümmetim ise yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır. Onlardan bir fırkanın dışında hepsi Cehennem’dedir.”
Ashab-ı Kiram sordu: “Yâ Resûlallah! O kurtulan fırka kimlerdir?”
Peygamber Efendimiz (asm): “Benim ve ashabımın yolu üzere olanlardır” buyurdu. (Câmiü’s-Sağîr, 3/3292; Tirmizî, Îmân, 18)"
(Alıntı)
|
ehli sünnet vel cemaat dışında olanlar peygambere inanmıyorlar mı yolunda değiller mi ? bunun ölçüsünü kim belirliyor.
bizi cennete ve cehenneme kim koyacak.
şıhlar hacılar hocalarmı
yoksa Allah mı
bu din hangi din ve ne ara bu kadar sistematize bir şekilde skolastik ve çıkarcı hale büründürülmüş.
bu yozlaşmayı ve tekfiri yapanlar İslam'ı yozlaştıracaklarını zannediyorlarsa yiyorlar ki onlar İslam'ı yozlaştıramazlar ancak kendilerine yeni bir din oluştururlar.
Lanet olsun ümmet arasında bölücülük yapıp aralarına nifak sokanlara.
ben acaba ehli sünnet vel cemaatmıyım la
geçen vakıfta muhabbeti olmuştu bizim ekip ehli sünnet vel cemaatmiş
yinede bir babama sorayım
belki kafir olmuşumdur kim bilir 
ama dedemin itikadı çok sağlamdır
neyin kafası la bu
hay sizin zihniyetinize
|
|
|