12-24-2011, 17:48
|
|
|
Alıntı:
Terennüm Nickli Üyeden Alıntı
yorumlarımızı yazarken 2011 yılının şartlarıyla değilde o dönemin şartlarını göz önüne alarak yazarsak daha objektif olmuş oluruz..benim derdim bir zaatın çıkarak o kafir bu mason diyerek sağa sola yafta vurması..sahi bu adamlara Allah tarafından bir listemi verildide o kafir bu mason diye insanları cesurca itham ediyor? nerden buluyorlar bu cesareti anlamış değilim..
|
Üstad,
bu adamin mason oldugunu yedi düvel bile duydu lakin siz hala yafta deyip duruyorsunuz. Efganiyi sevenler bile onun bir dönem masonluga intisab ettigini söyledikleri halde siz yafta diye tutturdunuz. Hadi misiroglu üstada itibar etmiyosunuz, diger insanlarin bu konudaki iddilarini öbür konuda paylastim....objektif olalim elbette.
2011 yilinin sartlarinda masonluk böyle,
19. yüzyilda baska türlümüydü Allah askina...
Basta avrupa olmak üzere dünyanin bir cok yerinde bundan yüz veya iki yüzyil önce masonluk seytana tapinanlarin gizli örgütüdür denilerek yasak edilmisti...el alemin avrupalisi seytana hizmet eden bir tesekkül oldugunu bildide, ISLAMIN sözcüsü bir ALIM bilemedimi?
Objektif olalim elbet.
Ilahi bir listemi gerekir adamin masonlugunu kabullenmek icin...kendisi itiraf etmis, iyi bir sey sanmistim demis.!
Objektif ...lütfen.
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı
valla nereden ne çekmiştir bilmem...
akifte,saidi nurside ilimleri olan ve afganiyle aynı dönemde yaşamış adamlardır...
abdulhamite yanlışları olan ama sonra pişman olan ve kemalizme karşı mücadele etmiş adamlardır...
şeytanla ademin arasındaki en büyük fark şeytanın hatasında ısrar etmesi,ademin hatasını anlayıp tevbe etmesidir...
müslüman hata yapar önemli olan hatadan dönülüp dönülmediğidir...
efganide yaptığı hatadan dönmüştür...
saidi nursi ve akifte...
hatalarıdan döndüklerindede efganiye karşı bir söz söylememişlerdir...
siz önce düşünün bu adam masonluğa devam ediyorduda abdulhamit han bir masonamı teslim etti böylesine önemli bir konuyu ?
|
Adamin masonlugu ayri..
Sultan abdulhamidin onun hakkindaki düsüncelerini kopyalamayayim...zira bir baska konuda paylasilmistir.
Akif ve Bediüzzamanin efgani hakkindaki sözlerini aynen abdulhamid aleyhinde söyledikleri gibi referans almiyorum...efgani hakkindaki görüsleri efganinin dogrulugunu isbat etmez. Fikir birligi yapmislarsa kendilerini baglar ancak. Onlarin hizmetlerine bakarak degerlendiririm...keza bu isimler disinda cok muhterem insanlarin efgani hakkindaki ciddi ithamlarida var...
Evvelcede yazdim.
Yazinin tamamini okumaktan yanayim.
Asil yorumumuzu sonra yapariz...
|
|
|