"Ben bu dağlarda vatanım için bacağımı kaybettim. 99 yılında Düğün Dağı'nda PKK'nın döşediği mayına bastık. Amcam olay yerinde öldü. Benim bacağım koptu, bir Mehmed de yaralandı. Dağda bir serum vardı, bacağım koptuğu için bana taktılar. Çıkarttım serumu 'O gençtir, ona takın, ben yaşlıyım' dedim. Biz bu fedakarlıkları çocuklarımıza bir şey olmasın diye yaptık. Şimdi çocuğum, 17 yaşındaki Salihim'in tabutu geldi. 17 yaşındaydı, Çukurova Üniversitesi'nde okuyan abisi gibi üniversiteye gitmek istiyordu. Açık liseye gidiyordu, daha yeni nişanlanmıştı. Ama kaybettik. Hem de devletin uçaklarının bombasıyla. Böyle şey olur mu? Kontrol etmeden bomba atılır mı? Sorumlular bulunmalı. Ben bu devlete bu kadar hizmet ettim. Olmayan bacağımla gönüllü koruculuk yapıyorum. Bunlar yetmezmiş gibi hem çocuğumu kaybediyorum hem de yalnız bırakılıyorum. Çocuğumun tabutunun üstüne bayrak astılar. Hükümet meydanı boş bıraktı. BDP'lilerin propaganda alanı oldu. Bu görüntüyü görünce ciğerim yandı. Bizi sahipsiz bıraktılar..."
sen ki basit bir Kürtsün. ne haddine senin devletten ilgi beklemek !
senin gibi bir Kürdün acısını koca bir ülkenin paylaşacağını sanacak kadar gafil olamazsın!
bacağını kaybetmişmiş. ölen bir Kürde değer veriliyor mu ki senin bir bacağına ilgi göstersinler? vatandaşlar senin gönüllü olarak koruculuk yapmana aldırış ederler mi? onlar sadece kaçakçı Kürtleri görür, haksız yere suçlar ve tüm Kürtlere de genellerler.
hiç konuşma en iyisi! dağdan gelen köpeklerin, senin oğlunun tabutuna pkk bayrağı asmasından dolayı seni sorumlu tutup hapse de tıktırtır bu devlet, geçmişte olduğu gibi. pkk evlerimizi basar, malımıza mülkümüze el koyar, hemen ardından asker gelir seni terörist ilan eder, pkk yardım ve yataklık yaptığına dair teşhis koyup ya hapse tıktırtır ya da cezaevlerinde işkenceyle öldürtürdü. en iyisi hiç konuşma!
|