Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-03-2012, 20:52   #32
Kullanıcı Adı
nihani
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ne devlet gidip hangi ülkede yaşadığını bilen bilmeyen çocuğu öldürsün,babasına işkence etsin,evini yerini yurdunu yıksın yaksın ne de pkk vahşete imza atıp insanları öldürsün...
ben her ikisinede karşıyım...
insanlar 1.sini hiç bir zaman söylemiyor ama 2.sini eleştiriyor...
2.sini sahiplenen kesimde 1.yi suçluyor hep...
ikisine aynı anda dur diyemeyen insanlar bu sürecin böyle sürüp gitmesine yol açıyor ne yazıkki...

kürtlerin hepsinin bağımsız devlet kurma isteği olsaydı şimdiye kurmuşlardı emin ol...
sosyolojik farkları nelerdir mesela onu uygun bi zamanda açıklarsın...
türkiyede yaşayanların hepsi türkmü türkiye diyorsun
Söylediklerinize katılıyorum,süreç uzun süre böyle devam etti ama Kürt meselesine hiç bu kadar çözümsel yaklaşan bir hükümet olmamıştı şimdiye kadar.Ne tesadüftür ki terör en çok bu hükümetin döneminde arttı bu da Kürt halkını savunanları(!) bir kez daha haksız duruma düşürdü.Bıçak kemiğe dayandığına göre artık kimse onları savunamaz...
Türkiye meselesine gelince,Türklük bana göre bir üst kimliktir zaten.Hepimiz farklı yerlerden göçüp gelmişiz bu topraklara.Örnekler çok,mesela ben Adıyamanlıyım ama baba tarafım 6 kuşak önce Azerbaycan'dan gelmiş,anne tarafım desen Zaza.Kendilerine 'Beyaz Türk' diyenlerin çoğu İzmirli ve Rum kökenli,İstanbulluyum diyenleri garipsiyoruz vs...
Sosyolojik farklara gelince,Trakya etnik köken bakımından daha homojen bir bölgedir ve GA ile karşılaştırdığımızda hem nüfus,hem de yüzölçümü bakımından daha küçüktür.Bölgede çoğunlukla Romanlar yaşar ve ezelden beri adaptasyon gücü en fazla olan halk olmuşlardır,hızla göç ettikleri her yerde uyum sağlamışlardır.Bulgarlar deseniz zaten kendi memleketleridir.Arnavutlar deseniz Bulgarlarla aynı hesap ve hepsi zamanında da o bölgede yaşamış Osmanlı vatandaşıdır...Bu topraklarda böyle yürür işler,kökenimiz ne olursa olsun azıcık aşım ağrısız başım genetik yaşam politikamızdır.Üstümüzde ekmeğini yediğimiz ülkenin en önemli problemini oluşturacak kadar büyük oyunlar oynanmadığı sürece otoriteye isyan etmeyiz

Konu nihani tarafından (01-03-2012 Saat 20:54 ) değiştirilmiştir..
nihani isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla