Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-10-2012, 17:37   #32
Kullanıcı Adı
İntifada

Geçenlerde Tunalı Hilmi Caddesi’nde bir tatlıcıya girdim. Buzdolabında Coca Cola, Fanta, Sprite, Sen Sun ve Cappy vardı; Coca Cola familyası... Her zamanki tepkimi gösterdikten sonra, “Bari su içeyim” dedim; ama su (“Turkuaz”) da Coca Cola damgası taşıyordu. Kendimi tutamadım; “Bu ne kardeşim? Su bile Coca Cola’nın! Yerli malına gareziniz mi var?” diye bağırdım. Tatlıcı neye uğradığını şaşırdı. “Abi, müşterinin tercihi” gibi şeyler geveledi ağzında. Buna daha çok sinirlendim. “Ne yani,” dedim, “Uludağ’a, Çamlıca’ya, Aroma’ya tavır mı koyuyor müşteri? Biz Turkuaz’dan başka su içmeyiz mi diyor?”

Adamın sabrını taşırmayı göze alarak “Yazıklar olsun,” dedim, “üç kuruşluk promosyonlara yerli sanayii sattınız demek. Coca Cola size birkaç hediye veriyor ama karşılığında Amerikan emperyalizmine hizmet etmenizi sağlıyor. Yerli sermayeyi desteklemenizi yasaklıyorlar ve siz de bu yasağa paşa paşa uyuyorsunuz. Politikacılar memleketi satınca suç oluyor da siz satınca suç olmuyor mu? Onlar Amerikan çıkarlarına hizmet etmeleri karşılığında milyonlarca dolar alırken, siz üç kuruşa fit oluyorsunuz. Bence siz politikacılardan çok daha fenâsınız!”