01-12-2012, 03:01
|
|
|
Alıntı:
HaArP Nickli Üyeden Alıntı
Terennüm kardeşim Elbette sade bir anlatım ile helal dairede bir cümle yazmışsınız... Allah c.c. Razı Olsun doğrudur ! Lakin Algı niyetlerin açıklamasına haiz olmadığında farklı anlamlar içerebilir...! Şöyle ki :
1)''Müslüman zengin olmalı''
*Çünkü Müslüman Veren El Alan Elden üstündür manasında ise doğrudur !
*Çünkü Müslüman Güçlü ve Hüküm sahibi olabilmeli manasında doğrudur !
2) Lakin Müslüman zengin olmalı Malı ve Mülkü olmalı ama ihtiyacından fazlası yahutta Malı Mülkü olması onun rahat ve lüx içinde yaşamasını gerekir manasında ise doğru sınıfından çıkmaktadır !
Bu iki algının çarpışmasını sol bir perspektif ile ele alındığında dar kalıplar içerisinde sağ-sol gibi iki kutupta incelendiğinden mesele üçüncü ve geniş dairede bakış açısını kapatmaktadır... Bu itibarla yorumcular meseleyi hangi açıdan ele alsalar sağ yahut sol görüşle yaftalanmaktan kurtulamazlar !
Halbuki İslam'ın derece bakımından en iyisinden kötünün iyisine kadar olan çok geniş bir dairesi vardır !!! Buda Dünya hayatının rahat ve lüx yaşamı'nın en az şekilde şahsi olarak kullanılmasıdır ! Şahsi değil Toplumsal olarak kullanılmasıda ibadet sınıfındadır ! Bütün Mesele bu iki algının dürüstçe nefisten sıyrılıp açıklanamamasındadır !!!
|
üstad size bu yazıyı tavsiye ediyorum...
boş bi vaktinizde okuyun inşAllah...
ben islam iktisadiyatı konusunda okuduğum en tatmin edici yazı diyebilirim bununla ilgili...
http://www.akpartiforum.com/showpost...&postcount=125
|
|
|