Mehmet Göktaş hocaefendinin bu panelde okuduğum kadarıyla fikirlerinin değil hezeyanlarını var olduğu aşikardır. Şimdi bu hezeyanları teker teker ele alalım.
Alıntı:
Bu Sorunun Temelinde Kemalizm Yatmaktadır
Kürt sorununda pratik çözümleri dile getiren Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ise, "Bu sorun her ne kadar Osmanlı'nın son yüz yılında başlamış ise de aslında Kemalizm'in başlamasıyla mühürlenmiş ve resmiyet kazanmıştır. Kemalizm'in bu ülkeye maliyeti, komünizmin Rusya'ya maliyetinden az değildir. Kemalizm ve öncülerinin heykellerinin dikilmesi için camilerden para toplandı. Bu düzen seksen doksan yıldır Kürdü Türkleştirmek ve daha sonra Türklerle Kürtleri topyekun dinsizleştirmek için uğraşmıştır." dedi.
|
itirafın böylesi Osmanlı Devletinin son yüzyılında ortaya çıkmış. Nasıl çıktı ? Çıkış süreci nedir ? Şeyh Sait İsyanı mı ? Peki ondan öncesine gidersek Yavuz Sultan Selim döneminde gün yüzüne çıkmış sorunlar da var onlar neden dile getirilmiyor ve bu cesarette bulunmuyorsunuz ? Sevr anlaşmasını karşı çıkan kürt aşiretleri bu tepki ve tenkitlerini uygun bir dille mi göstermişlerdir ? Yoksa hezeyanlarla, anaşist bir tutum ve davranışlar la mı dile getirmişlerdir.
Bu ülkede Kürtü Türkleştirmek kavramı mevcut da, çerkezi, arnavutu, lazı, gürcüyü, boşnakı ve bunun gibi daha bir çok etnik kökene de bu çürümüş politikanın asimilasyon etkileri bulaşmamış mıdır ? Diğer etnik kökenlerde, kürt etnik kökeninin uygulamış olduğu ve bir takım dış etkenlerinin (gazına) gelerek islamiyetten zerre alaka ve ilgisi bulunmayan davranış ve tutumlara mı iştirak buyursunlar ? Bu tutum ve davranışlar la mı etnik kökenlerini yaşatma ve özgürlüklerini kavuşma, mağdur sıfatının kirli izlerini mağrur bir gururla mı dile getirsinler.
Dersim katliamında mağdur üstü mağdur durumda olan insanlarda bir karşı direniş söz konusu mudur ? Bir tepki, uygunsuz bir tutum ve söylem dile getirilmiş midir ? Sizin sorunlarınız çözümünün bu ülkede bu kadar çok konuşulmasının dile getirilmesinin en önemli
sebeplerinden biri çoğunluğunuz önlenemeyecek derecede üremenizden başka bir sebep vallahi de billahi de görmüyorum. Dersim katliamının mağdurlarını sorunlarını dile getirmek, uygun politika ve iyileştirmeler yapmak sizin sorunlarnızdan daha önemli ve gereklidir.
Alıntı:
Kürt Dili İçin Sübvanse Uygulanmalıdır
Göktaş konuşmasını şöyle sürdürdü, "Türkler rehabilite edilmelidir. Bu işin çözümü için öncelikle Türklerden başlanmalıdır. Öncelikle Türklerin ciğerlerine kadar işlenen ırkçılık silinmelidir. "Kürt dili için sübvanse uygulanmalıdır." Türk dilinin dünyada yaygınlaşması için ne harcanıyorsa Kürt Dili içinde bu uğraş verilmelidir. Kürt Dili takviye edilmelidir. Buna engel teşkil eden ne kadar kanun ve yönetmelik varsa hepsi çıkarılmalıdır. TV ve programlarda 'Ancak müminler kardeştir.', 'Allah'ın ipine sımsıkı sarılın.' Ayetlerini dillendirenlerin arkasına baktığımızda sarkıtılan ipin Allah'ın ipi olmayıp aslında TC'nin ipinin olduğunu ve bunun içindir ki "Kurtuluş İslam'dadır." sözünün yalama yaptığını, bunun yerine 'Kurtuluş Müslümanlardadır.' Sözünün kullanılması daha doğrudur." dedi.
|
Türkler'i rehabilete etmek gibi ebleh üstü ebleh bir yaklaşım! Sizler batıda göç etniğiniz bölgelerde korku psikolojisi salacak, il ve ilçelerde yaşanan küçük sorunlara, buranın dayısı biziz agacım tavrı ve edasında davranışlar bulunacak, kızların namus bekçisi olacak, şehir içi terör salacak, Şehrin tüm huzur ve güvenin bozacaksınız. Fakat rehabilite edilen Türkler olacak. Türklerde'de bir kısmında var olan ırkçılık(ben dahil) sizi eserlerinizin ürünü olduğu kavrayamamış, tahlil ve teşhis edememiş fikir yoksunları!.
Kürt dilini ülke içerisin destekleyen polikalar yetmedi. Şimdi bunu dünyada konuşulan bir dil haline getirmek için takviye uygulamamız gerektiğini dile getirmek. Bunu da mı bu devlet yapsın. Sizin ağzınıza bile almak istemediğiniz ''T.C.' gibi basit bir lügat ile takdim ettiğiniz öyle veya böyle sisteminden faydalandığınız bu ülke mi yardım edecek? Bu dile dünyada yaygınlaştıracak sadece sadece sizlersiniz. Bunu da yapacak organizasyonlarda bulunamıyorsanız hadi beri gidin.
''Allah'ın ipine sarılmak'' ayetini '' T.C.'nin ipine sarılmak'' gibi bir tespit ve Kurtuluş islamdadır yerine Kurtuluş müslümanlar' dadır bir teşhis cevap verilmeye değer ve düzeyde olmadığı için yorum yapmıyorum.