01-17-2012, 02:02
|
|
|
Alıntı:
sevdamızmillet Nickli Üyeden Alıntı
Çok doğru söylüyorsun kardeşim! Taa halepçeden beri bu halk zulme uğramıştır.Ama şuan kimse çıkıpta "benim halkım zulm görüyor, yakılıyor" diyemez geçmiş hükümetlerde asimile çalışmaları oldu.Ama şuan ki hükümet Türkiyedeki hiçbir halka faşizanca yaklaşmıyor.Kürt'te benim kardeşim Laz'da her halk bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı.Arada mutlaka hata oluyor.Tıpkı Uludere olayı gibi ancak ben bunun bilerek ya da isteyerek olduğuna inanmıyorum.Ölenler için hep beraber üzüldük ancak yazdıklarında bizi üzdü.
|
sen öyle zannediyorsun hükümetin kadroları belki insani olabilir ama kurumlar gayet faşizanca bir tutum sergiliyor. Medya karartması ile bunlar halka duyurulamıyor. Çoğu insan hakları ihlallerinden habersiz kalıyoruz ancak olayların üzerine gidersen öğrenebiliyorsun.
Bazı adımlar atılmış olabilir ama ortada öyle hiç güllük gülistanlık bir manzara yok.
Ana dilde eğitim hakkı halen verilmemişse bu kürt dilinin asimilasyona uğradığının göstergesidir.
Uluderede pilotlar bilerek ve isteyerek vurmamış olabilirler fakat istihbaratın bilerek ve kasten yanlış verildiğine kalpten inanıyorum ve bu eleştirilerimde hükümet bu olayın üstüne gidip failleri ortaya çıkartana kadar da sürecektir.
|
|
|