Bu etnik kökene sahip köşe yazarlarından yer yer Ethem Mahçupyan'î okuyordum, Hrant Dink varlığını biliyor fakat yazılarından genel olarak ermeni sorunlarını baz aldığı ve ilgi alanıma girmeyen bir mevzu olması hasebiyle gereksiz buluyor, sadece manşete çıkan ve yer yer boş vakitlerinde mevzu muhtevasının derinliğine göre yazılarını okuyordum. Türk etnik Kökeni alçaltan, bayalaştıran hiç bir söz ve kelamını duymadım. Bilakis sorunların çözümünde bir lider vasfını silik izlerini taşıyan, bazı devrik cümleler kurmasından ötürü, bu karşı cenah tarafından süzülerek ırkçılık gibi marjinal bir söylem diye nitelendirilmiş gibi müşahede edilerek, bazı komitelerin ekmeğine yağ sürmek istenmiştir.
Son yayınlanan ''Ve İnsan Aldandı'' adlı programda bu mevzu üzerine bir senorya yazılmış. Hrant'ın Ermeni Soykırımını desteklemesi konusunda illegal örgütler tarafından baskı uygulanmış eğer tersi istikamette bir görüş bildirmesi durumunda ölüm ile tehdit edilmiş ve bu girişimde bulunulmuştur.
Fakat CNN ve NTV gibi tartışma programlarında gündeme dair konuk olduğu oturumlarda görüşlerini dinlemiş ve mülahazalarına kavuşma fırsatı bulmuştum.
İşte 301 maddenin tartışıldı Can Dündar'ın yönettiği programdan bir kesit