Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-22-2012, 18:16   #8
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Belki de haklısınız bilemem,Her ne kadar üslübu bana biraz ters gelmiş olsa da bu mevzudaki sohbetlerine de kavuşma fırsatım oldu. Bu noktada sayın mısıroğlu'nun keyfiyet sahasında üstün bir tarihçi dile getirebilirim. Fakat sanal alemde bu zat hakkında, farklı fikirler neşir ediliyor ve sürekli yayınlanıyor. Kemalist düşünce ve yakın tarihimize ışık tutanderin mütaları mevcut, fakat bazı fikir anektodlarınıda çok çok uç noktada.

Bu milletin kalbinde ayrı bir yeri bulunan şahısları tenkit etmesi, onun düşmanlık yaptığı, karalamada bulunduğu anlamını da taşımaz diye küçük bir hüsnü zanna da bulunalım.

Sayın Mısıroğlu tenkitlerini dile getirirken o dönemin buhranları ve sıkıntıları her türlü maddi külfetleri üzerinde bulunan, masum anadolu halkından biri olan Mehmet Akif Ersoy'un ruhunda müşahede ettiklerinini satırlara dökülmesinde etkili olanları müstesna dışı bırakılarak eleştirmek kadar yersiz bir tenkit ve paranoya dan öte geçmez.

Aynı zamanda tarih'te pozitif veya negatif her noktayı dile getirmek gerekir. Ama bu tür tenkitler kime, ne fayda sağlayabilir bunu da sayın Mısıroğluna samimi bir ifade ile sual etmek isterim.

Velhasılı kelam hala bu zat hakkında krtitik durumdayım, kesin cümlelerle müellifi anlatacak durumda değilim. Belki de bir şahıs hakkında ikilemde kaldığım başka bir kimseyi tanımıyorum.
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla