Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-23-2012, 03:08   #224
Kullanıcı Adı
werret
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
iran yönetimini bilmem ama senin niyetinin pek halis olmadigini düsünüyorum.. imam sii olunca namaz kabul olmuyor mu?
Sen niyet okuyuculuğu yapmayı bırakıp, o soruya cevap verseydin ya?..

Senin için fesatsa o senin sorunundur. Hadi ben senin düşündüğüm gibi ''mezhepçinin'' ve ''fitnecinin'' tekiysem bile bu durum İran yönetiminin şii mezhepçisi olduğu gerçeğini değiştirmez!.

Ki sizin gibi insanların benim hakkımda ne düşündükleri de benim için önemli değildir.

Türkiye'de bile şii camiileri var. Ama İran'da sünni oranı Türkiye'deki şii oranından daha fazla olduğu halde İran yönetimi, Tahran'da sünni camiisi açılmasına izin vermemektedir...

Şii camiisi ile sünni camiisi arasında ne fark var? diye soruyorlar.. Mesela; en basitinden, şii camiileri ile sünni camiilerinde okunan ezanlar bile farklıdır...

Madem, eğer şii camiisi ile sünni camiisi arasında fark yoksa, o zaman biz de ''Türkiye'deki şii camiiler de kapansın. Türkiye'deki şiiler (caferiler) de namaz kılmaya sünni mescidlerine gitsinler veya bunu istemeyen namazını evlerinde kılsın'' dersek olur mu?

Hükümet, Ankara'daki ve İstanbul'daki şii camiilerini kapatmaya kalkarsa buna en sert tepkiyi İran'ın göstereceğinden de eminim...

O zaman İran yönetimi neden Tahran'da sünni camiisi açılmasına izin vermiyor? Şii mezhepçisi olduğundan değil mi?

İran'da yaşayan sünni kardeşlerimizin, ilk 3 halifeye sövmeyen ve onları tekfir etmeyen , Hz. Aişe annemize de zina iftirası atmayan bir ehli sünnet imamın arkasında namaz kılabilmeye hakları yok mu ?

Ve biz, İran'da yaşayan sünni kardeşlerimizin bu doğal isteklerini yazınca ve İran yönetiminin bu konudaki mezhepçiliğini ve çifte standartını eleştirince mezhepçi , fitneci mi oluyoruz?.. Hadi oradan şia sempatizanı , İran yalakaları..

''Tahran'da Bir Tek Sünni Camii Yok!

Siyonistler, İsrail, ABD ve Haçlı dünyası, Ortadoğu'daki şeytani projelerini (BOP) gerçekleştirmek için Türkiye ile İran'ı savaştırmak istiyor. Böyle bir şey hem Türkiye, hem İran, hem de İslam için büyük bir facia ve felaket olur.

Bundan önce defalarca yazdım, Türkiye ve İran emperyalist ve sömürgeci zalim güçlerin oyunlarına gelmemelidir.

İki devlet, savaşmayacaklarına dair bir saldırmazlık anlaşması imzalamalıdır. Türkiye laik bir rejime sahiptir. İran'da ise bir Şii Cumhuriyeti vardır. Türkiye ile İran arasında mezhep çatışması, mezhep propagandası, Türkiye'yi Şiileştirmek, İranı Sünnileştirmek gibi ihtilaflar olmamalıdır.

İran, Türkiye Alevilerini Şiileştirmek projesinden vaz geçmelidir. İran anayasasında devletin dini Şii mezhebidir, devlet başkanı bu mezhebe bağlı olacaktır denilmekte, kağıt üzerinde Sünnilere de din hürriyeti sağlanmaktadır ama gerçekte Sünniler büyük sıkıntı ve baskı altındadır.

İran'da 20 milyon Sünni vardır, Tahran'daki Sünni nüfus bir milyondur. Buna rağmen başkentte Sünnilerin Cuma namazı kılacak bir tek camileri yoktur, yapılmasına izin verilmemektedir. İran'daki durum hakkında bilgi edinmek isteyenler /irananaliz.wordpress.com/ sitesini kayd-ı ihtiyat ile okuyabilirler. Cenab-ı Hak, bu iki İslam ülkesinin savaşması felaketinden bizleri korusun.''

Mehmet Şevket Eygi

http://www.milligazete.com.tr/makale...yok-199124.htm