Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-24-2012, 13:50   #35
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Alıntı:
NeVaRiYe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Not vermek veya sınava tabi etmek gibi bir sui niyet içerisinde olmadığımı belirteyim. Çünkü tarihçe değilim. Amatör olarak ilgilenirim ve okurum.
Marka müslümanları tabiri içerisinde bulunan şahıslardan biri de benim. Konuşulduğu zaman mangalda kül bırakmayan ama iş icraata geldimi güneşi ceketininin cebinde kaybetmiş marka müslümanları. İttihat ve terakkiyi de bu gruba dahil ederim bazen.
Nacizane, silahlarınızı kuşanıp tek bir cenah üzerinde ( Elbetteki o cenah gurubunun muhteşem paranoyaları ve çürük mülahazarı vardır ) tenkit ideolojisi geliştirmiştiniz. Karşı cenah eğer seküler bir hayat sürmemiş, vurdumduymaz olmamış ise o inkilaplar bu ülkenin başından batlamazdı.
.Aynı zamanda o dönemde dünyanın manevi bir buhran içerisinden olduğunu belirtmemiz gerekir. ( Dünya savaşları, kominist rejim akımları, çürük teoriler )
estağfurllah öyle bir sui niyet isnad etmedim
hüsnü niyet olarak görmesem cevap verme gereği duymam
tekrar ediyorum suçu tek tarafa yükleme gibi bir söylemim olmadı.
bir çok birlik, cemiyet, cemaatde aynı suç katagorisinde olmasalarda suçlu görülebilecek pozisyonu aldıkları için tenkit edilebilirler.
ama her ne kadar maddi manevi buhranların olduğu bir dönem olsada hala etkisi devam eden zihniyetin başı olarak gördüğüm için sevmiyorum.
bu körü körüne, bağnaz bir his ve düşünce değil. kendimce temelinde çok sebep görüyorum.vesselam...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla