Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-27-2012, 02:53   #43
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Alıntı:
EZEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

O 30 bin rakamı eskiden başka ülkelerin PKK yı terör örgütleri listelerine almaları için terörle mücadelede hayatını kaybeden insan sayısının büyüklüğünü göstermek için ölen teröristlerde dahil terör yüzünden hayatını kaybeden TC vatandaşlarının sayısıdır Türk vatandaşı PKK'lılarda dahil yani .

Nevariye bende o arkadaşlara yeri geldimmi çok kızıyorum ama o arkadaşların her türlü insani duygulardan arındırılmış olduğu söylemin çok ağır ve haksız bir söylem olduğunu düşünüyorum öncelikle birilerin bir adım atması gerekiyor onlarda batıdaki insanların vede askerlerin doğuda ölen hiç bir insana insani olarak değer vermediğini düşünüyorlar bizde onların batıdan ölen insanlara ve askerlere hiç değer vermediğini düşünüyoruz ve ön yargılarla birbirimize saldırıyoruz nereye kadar bu böyle devam eder ? Bak ben bir istastik çalışamamın sonucunu seninle paylaşayım Türkiyeni nüfusu yaklaşık 72-75 milyon arasında Türkiyedeki BDP'nin oy alabileceği etnik kitlelerinn nüfusu 15 milyon civarında
Son seçimlerde 50 milyon seçmen sayısına ulaştık buda Türkiye nüfusunun üçte ikisinin seçmen olduğunu gösterir. Buda Türkiyedeki BDP'nin oy alabileceği etnik kitlelerinn nüfusu 15 milyon olduğuna göre BDP nin 10 milyon seçmenin oyunu alması demek peki son seçimde BDP ne kadar oy aldı kendisinden olmayan bağımsızlar çıkarıldığında 2,5 milyon civarı oy aldığını görürüz yani o kitleden 7,5 milyon kişi BDP yerinde AK Parti ,CHP ,MHP ve diğer partileri tercih etmiş bu gün bu ülkenin çıkarlarını birlik ve beraberliğini düşünen buna göre hareket eder .
Evet gerektiği yerde tepkimizi koyacağız her iki tarafında hatalarının olduğu yerde sadece bir tarafın hatasını gündeme getirenleri samimiyetsizlikle suçlayacağız etnik milliyetçilikle suçlayacağız ama etnik düşmanlık yaparak ülkemizi içinden çıkılmaz sorunlar yumağınada dönüştürmemeye gayret edeceğiz bir şey yapıyorsak sonunun bu ülkeye yararı ne düşüneceğiz . [/SIZE]
Hayırdır EZEL, tam bir U dönüşü yapmışsın. Nedir bu ideolojide seni 360 derece döndüren argümanlar. Yorumlarını yer yer okuduğum kadarıyla milliyetçilikte faşist bir noktadan da öteye ulaşmıştın. Hangi kitabı okudun ve hangi parametler, hangi argümanlar, hangi nüanslar önüne serildi de bu mülahazalara kavuştun.

Bu sözlerimi yanlış anlama sakın, seni tenkit etmiyor eleştirmiyorum. Fakat samimi bir dille ifade ediyorum ki, nedir senin ideolojini yerle bir eden, nedir seni bu mülahazaları kavuşturan, bunu gerçekten öğrenmek istiyorum. Klavyenden hiç samimi kokular burnuma gelmiyor;)

Şimdi gel gelelim bana mukabele ettiğini ve çoğunu yanlış analiz edip, yanlış sentezlediğin yorumuna.

Bu trajik olay vuku bulduğu zaman üzülmüş ve tam ifade edemediğim bir duygu seline kapılmıştım. Van depremi sonunda atılan kardeşlik köprüleri, verilen sosyal mesajlar bunların hepsinin yerle bir olduğunu düşünmüş ve vuku bulan bu olay birileri tarafında provatif olarak kullanılıp birilerini ekmeğine sürüleceğini düşünmüştüm.

Fakat düzenlenen cenaze törenlerinde, tabutların üzerine konulan malum bayraklar beni derinden üzmüş ve Allah'ım ben merhamet duygumu kimler için kullandım deyip, üzülmüş kendime kızmış ve hiç affetmemiştim kendimi. Duygularım benim için önemlidir ve bunu haketmeyen birisi için asla ve kata kullanmak istemem.

Bana o bölgedeki oy oranlarına göre bir istatistik sunmuş ve bunu analiz sürecinden geçirerek kendine göre bir sentez uygulamışsın. Öncelik bu oy oranları, onların ideolojisinin değiştiren bir argüman olarak öne sürülemez. O ideolojiside bulunmasalar bile o ideolojinin bayraktarlığına yapan kişi ve zatlara ılımlı yaklaştıkları kesin. Yoksa bu etnik köken üzerinden bu insaf ve izandan uzak bir mülahaza çıkamaz. Neden diğer etnik kökenler üzerinde bir çatışma halinde değilizde sade ve sadece bu etnik köken ile çatışma halindeyiz. Tarihe baktığımızda osmanlı dahil her dönem isyan edecek argüman bulmak hiç zorlanmayan bu zihniyete, hangi iyi niyetli duygularımı kullanıp onlara hüsnü zan besleyebileyim.

Tam milliyetçi sayılmam. Ama tarihin tekerrürden ibaret olduğu kesin.

Konu Garibüzzaman tarafından (01-27-2012 Saat 02:56 ) değiştirilmiştir..
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla