Ben Türk milletinden değilim arkadaşım ben Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bir Kürdüm yani bu kadar basit. Osmanlıyı diyorsun ama osmanlıda kürtler özerkti . Özerk Kürdistanda yaşadılar yüzyıllar boyu ve hem 1. dünya savaşında hem kurtuluş savaşında en önlerde savaştılar. Atatürk 1921 konuşmasında kürtlere her türlü hakkın verileceğini söyledi sonra ülkeyi üniter olarak kurarak resmen bütün halklara kazık attı. Madem Osmanlıyı örnek gösteriyorsun osmanlının kürtlere bakışınıda örnek al Osmanlıda son ana kadar savaşanlar kürtler değilmiydi. Yemende hicazda suriyede filistinde savaşanlar çanakkaleye dahi asker yollayanlar kürtler değilmiydi. Anadolunun kapılarını müslüman Türk kardeşlerine açan kürtler değilmiydi. Yüzyıllarca kürttüler ama atatürk cumhuriyetinde isimleri Türk oldu ! Bu laik Türkiye Cumhuriyetinin bu halka dayatmasıdır bunu asla Kürtler kabul etmeyecekler.
Halkların olması Allahtan gelen bir şeydir ve Allah bunu ayetlerinde bize söylemiş . Dilleriniz kültürleriniz ırklarınız benim eserimdir. Sizin birbirinize üstünlüğünüz yoktur. Allahın eseri olan bir dili sen hangi hakla yasaklarsın kısıtlarsın ? Allahın eseri olan bir kültürü sen hangi hakla yok etmeye çalışırsın. Allah sizin birbirinizden üstünlüğünüz yok derken sen hangi hakla üstünlük taslarsın.
Konu Özgür Çağrı tarafından (02-04-2012 Saat 01:30 ) değiştirilmiştir..
|