|
Dünyanın değişik ülkelerine öğrenci gönderdiklerini, lisans ve lisansüstü seviyelerinde hedefin yılda bin öğrencinin yurt dışına gönderilmesi olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, bunu AK Parti hükümetinin başlattığını ve uygulamanın devam edeceğini kaydetti.
''Bu ülkenin çocukları, ellerindeki tablet bilgisayarla dünyayı takip ederken, milli değerlerini, manevi değerlerini, tarihini, medeniyetini de en güzel şekilde öğrenecekler'' diyen Erdoğan, kim, neye, hangi bilgiye ulaşmak istiyorsa, kim çocuğunu nasıl yetiştirmek istiyorsa öyle yetiştireceğini ifade etti.
Hiç kimsenin bilginin, eğitimin, kursun, kitapların, bilgisayarın, internetin, belli okulların, meslek liselerinin önüne set çekemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Aklı başında, eli vicdanında hiç kimse, okulları bilgisayarla, internetle, akıllı tahtayla donatan bir iktidarı, baskıcı, otoriter, tek tipçi olarak itham edemez. Bu çelişkidir, bu ön yargıdır, bu art niyettir. Burada bir kampanya olduğunu biz çok net olarak görüyoruz.
İkna odalarını özleyenler beyhude bekleyecekler. Eski karanlık devirleri özleyenler, boşuna bekleyecekler. Demokrasiden geriye gidişi arzulayanlar, hayal kırıklığı yaşayacaklar. Bu ülkeye, bu millete karamsarlık, kötümserlik, korku pompalayanlar, karanlık kampanyalarla milletin zihnini bulandırmak isteyenler de her zaman olduğu gibi bugün de yarın da mahcup olacaklar. Biz bu kampanyalara boyun eğmedik. Şunu herkes bilsin ki biz bu yolda sadece ve sadece sizinle yürüyoruz, milletle yürüyoruz.''
-''75 milyonun emaneti''-
Konuşmasının sonunda gençlere ve çocuklara ''Asla umutsuz, karamsar olmayın'' diye seslenen Başbakan Erdoğan, çok büyük ülkenin evlatları olduklarını unutmamalarını istedi.
Erdoğan, şunları söyledi:
''Sizler, çok büyük bir medeniyetin varislerisiniz. Sizler tarihiyle, kültürüyle çok büyük, çok köklü, zengin bir ülkenin çocuklarısınız. Biz size yol açacağız, biz size imkan sunacağız, biz size güçlü bir ekonomi, ileri standartlarda bir demokrasi emanet edeceğiz. Ben inanıyorum ki sizler de bu emaneti çok daha yükseklere taşıyacaksınız.
Şunu lütfen unutmayın: Bu akıllı tahtalar, bu tablet bilgisayarlar, bütün bu cihazlar, 75 milyonun sizlere emanetidir. 75 milyon ekmeğinden, aşından fedakarlık ederek sizlere bu imkanları sağlıyor. Bütün bu emanetlere gözünüz gibi bakmanızı sizlerden rica ediyorum. Bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmenizi, en iyi eğitimi almanızı, yarının öğretmenleri olarak pırıl pırıl, apaydınlık nesiller yetiştirmenizi sizlerden rica ediyorum. Bütün bu imkanlar, annenizin ak sütü gibi sizlere helaldir. Bu imkanların hakkını vereceğinize, büyük Türkiye'ye sahip çıkacağınıza, genç nesilleri bu hissiyatla yetiştireceğinize yürekten inanıyorum.''
Fatih Projesi'nin ülkeye, millete, öğretmen ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Başbakan Erdoğan, emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, Fatih Projesi kapsamında bazı öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayarları verdi.
Daha sonra Sabahattin Zaim Anadolu Öğretmen Lisesinin sınıflarını dolaşan Erdoğan, Fatih Projesi'nin uygulamalarını bizzat yerinde gördü. Sınıfta ders anlatan öğretmenleri izleyen Erdoğan, zaman zaman öğretmen ve öğrencilere sorular yöneltti, espriler yaptı.
Erdoğan, okulun ana sınıfını da ziyaret etti. Minik öğrenciler Başbakan Erdoğan'a kağıttan yaptıkları çiçekleri verdiler. Başbakan Erdoğan da ana sınıfı öğrencilerine oyuncak dağıttı. Başbakan Erdoğan'a ''Başbakan amca'' diye hitap eden öğrenciler, zaman zaman Erdoğan'ı güldürdü.
|