Malatyaspor ilk fireyi verdi!
TFF 1.Lig takımlarından Malatyasporun Menajeri Adil Kınık istifa ettiğini açıkladı. Uzun süredir yönetim tarafından istifa etmesini beklediğini vurgulayan Adil Kınık konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kınık "Pazar günü oynanan maçtan sonra yönetim Teknik Direktörümüz Metin Yıldız'dan benim istifa etmemin istediği ve Metin Yıldız'ında böyle bir şeyin olamayacağını ifade ederek sert çıktı ve benim istifa etmemi engellemişti.
Şu anda ise teknik heyete haber vermeden istifa ediyorum" diyerek sitemli bir şekilde istifa ettiğini söyledi. Menajer Adil Kınık'ın son olarak ise "Böylesi belki de kulüp için hayırlısı olur" şeklinde konuştu.
METİN YILDIZ RESTİ ÇEKTİ
Öte yandan Malatyaspor Teknik Direktörü Metin Yıldız, istifa etmesini dolaylı yollarla isteyen Başkan Şevket Küçükaslan'ı görevini yapmaya davet ederek "Gelsinler futbolcuların alacaklarını ödesinler tek kuruş almadan gideyim. Yoksa bu takımı dağıtmak isteyenlere bu takımı yem ettirmem" dedi.
Malatyaspor Başkanı Şevket Küçükaslan'ın istifasını ve gitmesini istediği Teknik Direktör Metin Yıldız, Başkandan bu konuda bir sözlü talep almadığını belirterek, "Malatyaspor bir profesyonel kulüp ve profesyonelce idare edilmesi gerekir. Benim gitmemi istiyorlarsa, ben buradayım gelsinler gereken işlemleri yapsınlar. Saat 17.00'den beri Tesislerde arkadaşlarımızla birlikte gelip ödeme yapmalarını bekliyoruz. Ama kimse gelmedi. Şimdi siz beni arıyorsunuz ve Başkanın benim gitmemi istediğimi söylüyorsunuz. Bende duyuyorum, Teknik Direktör Metin gitsin para vereyim diye duyumlar alıyorum.. Bunlar karşılıklı konuşulur, ama gelip bizimle konuşsunlar. Yönetim olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirsinler. Onlar benimle çalışmayabilirler, bende onlarla çalışmayabilirim. İşte bunun kuralları var, yöntemi var. Basın yoluyla bu sorunları çözemeyiz” diye konuştu.
Güneş TV'in telefonla sorularını cevaplayan Teknik Direktör Metin Yıldız şöyle konuştu:
"Madem benim gitmemi istiyorlar, gelsinler futbolculara ödeme yapsınlar ben tek kuruş almadan gideyim. Veya gelip beni göndersinler. Sayın Başkan bu futbolcuların hangisini transfer etmiştir. Hangisiyle görüşmüştür.Hangisini getirmiştir. Malatyaspor çiftlik değildir, birileri de bu kulübü istedikleri gibi bu hale getiremezler. Malatyaspor bu şekilde yönetilirse bu kulüp kapatılır. Ben bu kulübü de bu takımı da kimseye yem ettirmem. Gelsinler Malatyaspor'a sahip çıksınlar ve Yönetici gibi yönetsinler” diye ifade etti.
AYHAN AKMAN: "METİN'E SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ OLAMAZ"
Malatyaspor Başkan Vekili Ayhan Akman, Vali Halil İbrahim Daşöz'le yapılan görüşmenin ardından, olması gerekenleri anlattıklarını, Vali Daşöz'ünde bu saatten sonra yapacakları bir şeyin kalmadığını ifade ettiğini belirterek, “Şu anda Yönetici olarak 4 kişi kaldık. Metin Yıldız takıma sürekli sahip çıktı ve korudu, Malatya'lılar Metin Yıldız kadar, futbolcular kadar bu takıma sahip çıksalardı sorun olmazdı bu rezil duruma düşmezdik. Onun gitmesini istemek doğru olmaz. Eski Başkan Haşim Karadağ, futbolculara verilmek üzere 400 milyarlık bir çek gönderdi ve bu çek şu anda Başkanımızda, Sorunları aşmaya çalışıyoruz" dedi.
Serdar Karakuş / Güneş TV (Malatya Yerel)
kaynak sporx
|