Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-16-2012, 00:14   #79
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Alıntı:
İntifada Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kardeşim Kuranı kerimde 'işte onlar kurtuluşa erenlerdir' ifadesiyle pek çok ayet var...
Tartısı ağır gelen ise cennete gidecektir buyuruyor kuranda...
ben peygamberin Kurana uyduğunu ve sahabelerede onu tavsiye ettiğini ve Allahın indirdiğiyle hükmettiğini biliyorum,sende biliyorsun...
Bu yoldur kurtuluş...
ben bunun bir mezheple,cemaatle ilişkilendirilmesine karşıyım...
Fırkai naciye hadisleri konusunda çok sağlam 18-19 sayfalık sağlam bi makale okumuştum,detaylı bir çalışmaydı bulsamda paylaşsam...
bu hadisin çok farklı anlaşıldığını,farklı manalara çekildiğini bu hadisin tüm rivayetleri,ayetler ve metin tahliliyle açıklıyordu...
Degerli kardesim,
fikih ve akaid ilimleri basta olmak üzere dini hükümlere dair tartismalara girmem ...en azindan sabir sinirim zorlanmadigi müddetce üzerinde yorum bile yapmam.
Cünkü, siyasi degerlendirmeler hata kabul etsede dini yorumlar fetva mahiyetine girebilecegi icin azami derecede sorumluluk isteyen ve vebal yükleyen meselelerdir. Bundan dolayi, bu tür hususlarda sahsen bildigimle amel eder ve itikatim dogrultusunda hareket ederim....yanlis gördügümü ikaz etmeyi emri bilmaruf nehyi anil münker vazifesi sayarim kendime. Fakat, ilmi derinligi olan konularda ehline ...yani ulemaya havale ederiz.

Simdi,
ayet ve hadisleri tefsir edecek kapasitede olmadigimiz icin, alimlerin konu hakkindaki görüslerini baz alir ve itibar ederim. Ve ne ayeti nede hadisi tartisirim...cünkü haddimi bilirim.

Ben yalnizca,
okuduklarim ve duyduklarim dogrultusunda,
bidat ehli dahi olsa imani muhafaza ettigi müddetce yinede cennete girecegine dair edindigim bilgiyi paylastim.
Bu benim degil,
ehli sünnet ulemasinin kahir ekseriyesinin belkide cumhuru ulemanin görüsüdür.
Ehli sünnetten olmak cennetin senedini vermedigi gibi,
bidat ve sapik firkalardan olmakta cennete girememeyi garantilemez.

Biz ehli sünnet olarak itikadimizla dengeli davrandigimiz icin abdestimizden süphemiz yok...asil kendinden süphe etmesi gerekenler, sahabeyi HAKLI ve HAKSIZ diye ikiye ayiranlar ve bu yolla 1400 yil sonra bile nifak tohumu ekmeye calisanlar...bunun adida taraf tutmak oldu simdi...
Maksat taraf tutmaksa,
elhamdl. Ashabin hepsine tarafim.

Bu benim itikadimdir.
Beni baglar...
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla