Alıntı:
werret Nickli Üyeden Alıntı
Ebul Esved, aşağıdaki sorularıma takkiyye yapmadan , kendi inançlarını gizlemeden cevap verebilir misin ?
Hz. Ali, ilah değildir , yaratılmış aciz bir insandır. Buna katılıyor musun ?
Hz. Muhammed (sav), Hz. Ali'den daha üstündür. Buna da katılıyor musun ?
Not: Hz. Ebu Bekir (ra) , Hz. Ömer (ra) ve Hz. Osman (ra) da Hz. Ali'den daha üstündür. Ama ben zaten senin bu sahabileri, Hz. Ali'den üstün görmediğini biliyorum. Çünkü caferiler de, Hz. Ali'yi bu sahabilerden üstün görürler. Ama Nusayrilerin, Hz. Ali hakkında inançlarının Caferilerden daha aşırı olduklarını biliyorum. Bu yüzden üstteki soruları sordum.
|
EVET katılıyorum.
Hz. Ali (a.s) -haşa- Allah değildir ve Hatem'ul enbiya Hz. Muhammed (s.a.a.v) peygamberimizdir, Hz. Ali (a.s)'den üstündür.
Hz. Ali (a.s) Allah'ın salih bir kulu, Peygamberimizin hak vasisi ve ümmetinde hak imamı, halifesidir. Nusayrilerin (Arap Alevilerin) Hz. Ali hakkındaki inancı budur.
Bizler de Caferi kardeşlerimiz gibi Hz. Ali'nin diğer sahabilerden üstün olduğuna inanırız ama bu diğer sahabileri sevmediğimiz anlamına gelmez.
Not: Nusayriler (Arap Alevileri) Hz. Ali'ye -haşa- Allah demezler. Bu yalan ve iftiradır. Bunu iddia edenleri de esefle kınıyorum.