Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-24-2012, 22:49   #7
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alevilik; Kaynağını Kuran’dan alan, Hz. Muhammed’in (s.a.a.v.) hadisleri ve Ehlibeyt imamlarının (a.s.) öğretileriyle şekillenen İslam’ın özüdür, sırat-ı müstakimdir. Yani doğru ve hak olan yoldur.

İslamın özü alevilik denmiş,bu ne demek ? Alevi olmayan İslama erişememiş mi oluyor ? Madem İslamın özüdür,alevi olmayan müslümanlar hangi konumda oluyor ? Münafık mıdır ? Eksiklik midir ? İslamın özü denmiş sonuçta. Hz. Ali alevimiydi ? Haliyle Hz. Muhammed alevi midir ? Hz. Ali ile Hz. Muhammed çekişme yaşamış mı ? Dini konularda cahalimde baya ondan soruyorum doğru veya saçma sorular eşliğinde.

Alevilik diye bir şeyi madem türetmek zorunda hissettiler kendilerini,neden bunu yaptılar ne gereği var ? Resmen saçmalıktan ibaret.Ha sağa sola bakıyorum,kimisi çıkıyor ''alevilik ırki durumdur'' diyor,gülmekten karın kaslarım yırtılıyor,kimilerin fotoğraflarla dolduruyor,sazlı türkülü danslı ibadet yaptıklarını sanıyorlar vs.Hz. Ali bu tür uygulamalar yapmış mı ? cm eviymiş dedeymiş vs.Hele şu düşkün müdür düşük müdür olayı varki günümüzde tam bir komediye dönüştü.Ufacık bebeleri geleceğin dedeleri ilan etmeler,ideolojise uymayanı düşük ilan etmek,senin gözünle ''islamın özünden''
defetmek sapıklık sapkınlık değil midir ?

Aleviğin özü İslam mıdır yoksa İslamın özü alevilik midir ? İkisi arasında anlam farkı var haliyle.
Şu da var ki,aleviler kendilerini ayrıştıra ayrıştıra sapa sap günümüzdeki halini aldılar.Bu yüzden çıkıp islamın özüdür,yok cart curt meseleleri harbi komik kaçıyor bana.Hele Hz. Alinin camii de öldürüldüğü olayını bahane etmeleri zaten yeterli.Hal böyleyken,bir insan ''ben bunlar gibi değilim onlar sapmış sapıtmış'' diyerek alevilik sıfatından kendisini temizlemesi lazım.