Bu yasa baştan aşağı hatalar ve tezatlıklar ile dolu.Ben şimdi Babamla birlikte yaşıyorum diyelim.1000 tl emekli maaşı alıyor ve bende çalışmıyorum.Ben gelir testi yaptırmadım diyelim,bana cezalı prim borcu çıkarıldı,ben bu borcuda ödemedim.sonra babamın evinde bulunan zamanında kendi geliri ile aldığı eşyaya devlet haciz ile zorla el koyuyor.Yada ben gelir testi yaptırdım ve 36 tl prim borcu ödemem gerektiği ortaya çıktı.Ben çalışmadığım için gelirim yok.Sırf Babam 1000 tl emekli maaşı alıp ve bu maaşı 2 ye böldükleri için kişi başına 500 tl düşüyor diye bana bu borc çıkarıldı.Ben bu borcu nasıl ödeyeceğim.Babamdan istedim diyelim,o da vermek istemedi.Ben şimdi hapse mi girecem? Birde bütün bunlar olurken bir kere bile hastaneye gitmedim.Şimdi bu olacak iş mi? Devlet bana borc çıkartıp,ailemden tahsil ediyor.Hani borc benim borcumdu,neden ailem ödemek zorunda kalıyor bu borcu,ödemedimi üstüne birde haciz geliyor mallarına.birde üstüne sağlık yardımı alamıyorum.Bu yasanın katiyen düzeltilmesi lazım.Bu yasa Türkiye cumhuriyeti tarihinin kara bir lekesidir.Bu yasanın hiç bir iyi yanı yoktur.
lütfen herkesi duyarlı olmaya çağrıyorum.
|