02-26-2012, 20:23
|
|
|
''Ben öyle düşünüyorum'' demekle olmuyor bu meseleler.Aç oku takip et,içlerinde bulunmak onları anlamak anlamına gelmez.En ayrıntılı örnek,askeriye hala birliklerin duvarlarında şeriata,örtüye,kuran kursuna sardıran afişleri var,bu şerefsizliğin altına hangi komutan imza attı acaba ? Tek örnek bu sadece.Ordudan atılmamak için eşini bagaja saklamak yoluyla lojmanlardan çıkanları saymıyorum bile.YAŞ kararlarında disiplin bahanesiyle ordudan kovularınları hiç ele almıyorum.Anayasa değişikliğiyle birlikteYAŞ'a yargı yolu açıldı neyseki.
Alıntı:
27 Mayıs sonrası ordudan 235 general ve 4 bin 171 subay uzaklaştırılır.
1963 Şubat-Mayıs darbe girişimleri sonrası ise 1459 Harbiye öğrencisi ordudan çıkartılır, sıkıyönetim mahkemesinin beraat ettirdiği 1293 Harbiye öğrencisinin okula dönmelerine dahi izin verilmez.
12 Mart 1971 döneminde haklarında mahkeme kararı bulunmayan 600 dolayında subay, meslektaşlarınca işkenceli sorgulardan geçirildikten sonra re'sen emeklilik işlemi yapılarak ordudan atılırlar.
12 Eylül 1980 darbesinden sonra haklarında hiçbir mahkûmiyet kararı olmayan 397 subay, 176 astsubay ve 447 askerî öğrenci "yasadışı görüş" iddiasıyla ordudan çıkartıldı. İşkenceli sorgulardan geçirilen askerlerden yalnızca 3'ü hakkında mahkumiyet kararı verilmiştir.
28 Şubat sürecinde, 1996 Ağustos YAŞ toplantısı ile 2003 Aralık YAŞ toplantısı arasında geçen yıllarda 900'ün üzerinde subay ve astsubay disiplinsizlik gerekçesiyle ordudan tart edilir. 1990-2007 tarihlerini dikkate alınca bu sayı, 1626'ye ulaşmaktadır...
Ali Bayramoğlu
|
Kanal a yı aç emekli albayı dinle bak neler diyor.
|
|
|