02-29-2012, 22:50
|
|
|
Alıntı:
Uzun Nickli Üyeden Alıntı
Bir tane daha sorum olucak. Etrafımda görmüştüm böyle birşeyi. Bir kadın birine sormuştu. Ben hayatım boyunca namaz kılmadım. Şimdi kılmak istiyorum diyor. Karşısındaki insan ise başlıyor anlatmaya '' 5 vakit namaza başlayın ve kılmadığınız namazlar içinde onların farzlarını kılmanız gerekiyor. (Örneğin)10000 rekat namaz kılmanız lazım ve allahtan af dilemeniz lazım.''
Şimdi burada bu kadına yol göstermeğe çalışan insan bilmedende olsa günah işlemiş olmuyor mu ? O lafından sonra o kadın 10000 tane rekat kılması gerekiyor. Tabikide namaz kılmak günah değil ama o kadın onun zorunlu olduğunu düşündüğü için onu kılması gerekiyor diye uyaran ve yol göstermeğe çalışan insan bilmedende olsa günah işlemiş olmuyor mu ?
|
neden günaha girmiş olsun kadın ?
bunlar yorum farklılığıdır...
kadın itibar ettiği hocanın,alimin ictihadına göre tavsiye veriyor...
bir görüş derki insan namaz kılmaya başladığı an tevbe eder ve namazına devam eder,Allah onun önceki borçlarını siler...
bir diğer görüş derki kişi namaz kılmadığı süresini hesaplar ve farz namazlardan sonra kılmadığı namazları kaza eder...
bunları sokaktan geçen adamın sözleri değil alimlerin içtihatlarıdır...
itibar ettiğin görüşe inanabilirsin...
rekat sayısı belirtmemiştir otur hesapla demiştir...
misal öğle namazı 4 rekattır...
10 yıl boyunca öğle namazı kılmamış bir insanın hesabı oldukça basittir 3.sınıf çocuğu hesaplar...
|
|
|