Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2012, 03:10   #5
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Türkiyede seriat varmidir?
- yoktur.

Türkiyede seriatin olmadigini söylemek,
seriati inkar anlaminami gelir?

Türkiyede bir kürdistan varmidir?
-yoktur.

Türkiyede kürdistan yoktur demek,
tarihte ve cografyanin diger bölgelerinde bir kürdistan diyarinin varligini inkar anlaminami gelir??

Kardesim,
ben sana Türkiye gerceklerini anlatmaya calisiyorum.
Bana Osmanlidan bahsetme...keske hersey Osmanli zamanindaki gibi olsa. Osmanli sistemi olsun, ben ne bir kürdistan'a, nede lazistana karsi cikarim....nitekim o bir eyalet sistemiydi. Eyaletler ve sancaklar adlari ile anilirlardi.
Bugün Türkiyenin bir seriat devleti olmadigi nasil bir gercekse,
üniter bir yapiya sahip ve adinin kürdistan oldugu bir yerin varliginin söz konusu olmadigida ayni gercektir.

Olmayan bir sey ülkeyi bölmüyor,
olmayanin pesinden giden zihniyet ülkeyi bölüyor....

Tarihi kaynaklara göre orasi kürdistansa,
bazi kaynaklara görede sözde kürdistanin bir kismi ermenistan....
Sen kürdistan diye baslarsan,
digeri ermenistan diye devam eder,
sonra lazistan,
pontus,
v.s.

Ayristirici degil,
birlestirici olmanin sinirlarini zorlayalim derim...
şeriat soyut bir kavramdır. kürdistan ise insanıyla çoğrafıyla somut yeriden duran bir kavramdır. karıştırmak gerekir.

yıllarca kürdler inkar edildi yok oldu mu ve halada resmi olarak yoklar hala türkler. şimdi yok mu oldular. kürdçe bilinemyen dil olarak geçiyor resmiyette yani tanınmıyor şimdi yok mu oldu tarihte mi kaldı !

karadeniz marmara ne kadar haksa Kürdistanda o kadar haktır.

hala kürtdili ve çoğrafyası inkar ediliyorken hangi birlik üzerinde duracaz kemalizmin mi laikliğin mi ? türklüğün mü ? ( ki resmi olarak herkes türktür türkiyeli değil )
inkar işe yaramıyor birlik olamanın en iyi yolu vatandaşı olduğu tanımaktır. kültürü ile dili ile dini ile her ne ise !

birletişmek isityorsanı kürt türkü kürdistanı türkistanı ( türkiye ) kafaya takmıcan islam ümmetini kafaya takacak...

ulus devlet anlayışı ile ilerlersek devlet kürdünde hakkı lazında çekezinde zazanında mahalmiminde arabında vs... ulussa al sana ulus dini dılında herşeyi farklı olan ulus neden başka ulustan sayılsın ki ?

onun için ilk önce farkları görüp ulusçuluktan kurtulmak gerekir.

daha önce kurtulsaldı belki şuan bunu konuşmuyor olacaktı bugün bunu yapmazsanı belki yarın sınırları konuşmicaz...

anlayacağını kktc azerbeycan türkmenistan d.türkistan vs... nasıl tüylerinizi diken etmiyorsa ( mademki kardeşiz ) o zaman kürdistanda etmicek.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla