Bence Hamas böyle bir şeye sessiz kalmaz...
http://www.islamigundem.com/hamas-o-...ber-40962.html
...
Bırakın İran’ı vurmayı; İsrail denilen bu devletçiğin, birkaç yıl önce Hizbullah’ın elinden Birleşmiş Milletlerin yardımı ile hangi badirelerle kurtulduğunu hatırlayınız!
2006 da ki 33 günlük savaşta, İsrail’in bir avuç Hizbullah’ın elinden neler çektiğini Dünya unutmuş değil!
Sözde dünyaca meşhur, Merkava tanklarının nasıl yandığını, askerlerin birbirlerine sarılarak nasıl ağlaştıklarının manzarası, halen hafızalarımda canlı duruyor…
Evet… O şoku halen üzerinde atamamışsa; gidip İran’a da saldırır, Rusya’ya da saldırır!
Şokta olan birinin, ne yapacağı belli mi olur...
O gün, nihayetinde BM’n güçleri ara bölgede bir güvenlik kordonu oluşturmuşlardı da zavallı İsrail rahatlamıştı.
Evet.. Bir devletten bahsetmiyorum, 3-5 bin kişilik bir örgütten, Hizbullah’tan bahsediyorum!
İsrail, bu örgütün elinden 33 gün boyunca, Dünyanın gözü önünde ne acılar çekti!
Tek desteği İran olan Hizbullah örgütünden bunları çeken İsrail, Hizbullah’ı bırakıp 80 milyonluk İran’ın kendisine saldıracakmış...!
Evet! Bu denli uçuk bir şey!
Ama rahatlıkla, Dünya ki ciddi basın ajanslarının gündeminde yer alabiliyor.
“Efendim, İsrail’in nükleer başlıklı füzeleri varmış”
İşte, o iş o kadar kolay değil!
İsrail’in kendisi de çok iyi biliyor ki, nükleer silaha dokunduğu an; yeryüzünde ki tüm yaşam hakkını kaybetti demektir!
Bırakın bu bölgede kalmayı, uzayda bile kendine yer bulamaz!
Ama bana sorarsanız, İsrail bu kadar da aptal değil!
Neyin ne manaya geldiğini, çok iyi bildiği kanaatindeyim.
…
Dolayısı ile “İsrail’in İran’a saldırısının” ciddiye alınabilinecek hiç bir tarafı yoktur..
Aslında Batı dünyasının da burada; neyin ne anlama geldiğini, gayet iyi bildiklerine eminim.
Batı’yı tanıyor, şayet Onun mantalitesini biliyorsam;
İran’a, Batıdan gelecek bir saldırının olabilmesi bir şartla, bir şekilde mümkündür!
İran, diğer petrol havzalarından birine saldırır, işgal eder ve “Burası da artık benimdir.”
derse; Batı, bunun karşısında, “Dünya egemenliğini kaybeder” korkusu ile
“Saddam’ın Kuveyt’ten çıkarıldığı operasyon” gibi; Dünya’nın yarısını da arkasına takarak, bir saldırıya geçebilme ihtimalleri söz konusu olabilir. Ki bu sebepten Malatya’mızın Kürecik kasabasına, bir tedbir mahiyetinden radar sistemini kurmaktalar.
Görünürde, şu şartlar altında Batı’nın böyle bir maceraya sürüklenmesi, ihtimal dâhili değildir.
...
Fazlı Kayaduman