03-12-2012, 23:16
|
|
|
Ben buraya bu konuyla alakalı başka hadisler de ekleyebilirim.
İbn Abbas (ra) dan: Rasulullah sav şöyle buyurdu: ''Bir kimsenin, benim Yunus bin Metta (Yunus Peygamber) den daha iyi olduğumu söylemesi doğru değildir.'' (Sahihi Buhari)
Ebu Hureyre (ra) anlatıyor:
''Müslümanlardan ve yahudilerden iki kişi atışıp kavga etti. Müslüman ''Muhammed'i alemlere üstün kılan ALLAH'a yemin ederim'' dedi. Yahudi ''Musa'yı alemlere üstün kılan ALLAH'a yemin ederim'' dedi. Bu sırada müslüman elini kaldırıp yahudinin yüzüne bir tokat attı. yahudi hemen Rasulullah (sav) e giderek kendisi ile o müslüman arasında geçen olayı bildirdi. Bunun üzerine Rasulullah (sav) müslümanı çağırtıp meseleyi sordu , o da olanları anlattı. Rasulullah (sav) şöyle buyurdu:
''Beni Musa dan üstün tutmayınız. Şüphesiz kıyamet günü tüm insanlar bayılıp düşecekler , ben de onlarla bayılıp düşeceğim , ayılıp kendine gelenlerin ilki ben olacağım , bu sırada bir de baksam ki Arşın kenarında sımsıkı yapışmış Musa'yı görürüm. Bayılanların içindeydi de benden önce mi ayıldı veya ALLAH'ın baygınlıktan hariç tuttuğu kimselerden midir bilemiyorum''
(Sahihi Buhari (anlaşmazlıklar bölümü hadis no: 1108), Sahihi Müslim)
Rasulullah sav e “ey yaratıkların en hayırlısı” denildiğinde Muhammed sav “O İbrahim (a.s.)’dır.” diye buyurmuştur (Darimi, Sünnet, 18; Ahmed b. Hanbel, Müsned, III, 178, 184)
|
|
|