Hükümetimizin Başörtüsü Serbestisi Konusunda Pasif Kaldığını Düşünüyor musunuz?
bakanlarımızın MKYK üyelerimizin eşlerinin çoğu başörtülü, daha da önemlisi başörtüsü yasağı yüzünden sorun yaşamış, sıkıntı çekmiş insanlardan oluşan bir parti yönetimimiz var.
2002 seçimlerinden önce "başörtüsü namusumuzdur" diyen parti yöneticilerimiz aradan 9 yıl geçtikten sonra başörtüsü konusu açıldığında oldukça vurdumduymaz davranıyorlar. bu beni artık rahatsız etmeye başladı.
ne muhalefet ne medya ne askeriye... başörtüsü serbestisine engel olabilecek muhalif bir cephe kalmadı. karşı çıkanlar elbette olacaktır yalnız bunlar hükümetimizin istemesi durumunda başörtüsü serbestisine engel olabilecek güçte değiller. bunu hepimiz gayet iyi biliyoruz.
İngilterede çarşaflı bir Müslüman, kamu kurumlarında rahatlıkla çalışabilirken, okullarda derslere girebilirken bizim ülkemizde tüm kamusal alanlarda başörtünün hala yasak olması kabul edilebilir bir durum değil. haftaiçi her gün liseye kapalı şekilde gelip sınıfa başını açarak giren öğrencileri ve öğretmenleri gördükçe kahroluyorum.
oldukça azınlıkta olmalarına rağmen başörtüsünü dindar çoğunluğa rağmen yasaklayan Kemalistleri, bugün memnun edebilmek için mi bu sorunun üstüne gitmiyoruz? çoğunluğun başörtüsünün serbest olmasını desteklemesine rağmen neden hala adım atılmıyor? mazeretimiz gerçekten kaldı mı artık ?
kamu kurumlarında başını açarak çalışan personellerin ve okullarda başörtüsünü çıkararak derse giren öğrencilerin tüm vebali hükümetimizin üzerinedir. bu vebalden kurtulmak için başörtüsü istisnasız her yerde serbest olmalıdır.!!
|