![]() |
#1 |
![]() Kocaman kocaman adamlar, hem de TSK’ nın çok önemli yerlerinde görev almış kişiler büyük bir toplumu tüm organlarıyla küçümseyip kandırmaya çalışmışlar… Ben Teoman KOMAN’ın daha anlatacak çok şeylerinin olduğunu düşünüyor ve biliyorum.. Mesela, K (Ka) gruplarını en detayına kadar anlatmasını bekliyorum! Ve tabi ki onun gibi düşünenlere!! Evet JİTEM diye bir kuruluş, bölüm ya da birim yoktur! Başta Teoman KOMAN olmak üzere yoktur diyen herkes doğru söylüyor… Bende yıllardır aynı şeyi söylüyorum. Ama bir farkla. Onların yok dedikleri oluşumun ısrarla var olduğunu, bu yapılanmanın adının da JİTEM değil ‘’Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele’’ olduğunu, kısaltmasının adının JİTEM olduğunu söyledim yıllarca… İşte tam burada kocaman kocaman adamlar, hem de TSK’nın çok önemli yerlerinde görev almış kişiler büyük bir toplumu tüm organlarıyla küçümseyip kandırmaya çalışmışlar… ![]() Haklı olarak uzun bir dönem önemli yerlerde olmanın avantajıyla da işe gelmeyen bir çok şeyi örtebilip istedikleri gibi yansıtma gücü göstermişlerdir. Ne zaman testi kırıldı ve içindekinin su olmadığı anlaşıldı, ve yıllardır bu testinin içerisindekilere su olmadığının hesabı sorulmaya başladı. O zamanda moralleri bozulup gurur meselesi yaptılar… Ama onların bu aymazlığının yol açtığı kirlenmişlik binlerce insanın bir hiç uğruna ölümlerini, ve dahası koca bir toplumun kaderinin en kötü şekilde etkilenmesine sebebiyetler oluşturmuştur. İşte o yüzden testiden su yerine çıkan sıvının hesabını günahıyla sevabıyla vermekten asla gocunulmayacak! Gelelim JİTEM meselesine… Biraz öncede belirttiğim üzere JİTEM bir kısaltmadır. Ve kısaltmalar sadece ve sadece kullanımı rahatlattığı için tercih edilir, ama resmiyete dönüştüğünde JİTEM kısaltmasının üzerine bir kurum yada birim ismiymiş gibi giderseniz haliyle altından hiçbir şey çıkaramazsınız… Örneğin; TBMM isminde bir kuruluş yoktur, çünkü o bir kısaltmadır! Neyin kısaltmasıdır? Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kısaltmasıdır. Yani soru TBMM diye bir kuruluş varmıdır? Olursa cevabı kesinlikle ve kesinlik yoktur olur… Doğru cevap Türkiye Büyük Millet Meclisi dir… Örneğin; TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) İşte bu yüzden kocaman adamlar komik kandırmalarına devam ederek sadece ve sadece kendilerini içler acısı bir duruma düşürüyorlar! Hepsi bu… Ben Teoman KOMAN’ın daha anlatacak çok şeylerinin olduğunu düşünüyor ve biliyorum.. Mesela, K (Ka) gruplarını en detayına kadar anlatmasını bekliyorum! Neden kurulup, ne tür faaliyetler gösterdiğinden tutunda bir sürü şey! Edirne Kapı Öğrenci Yurdunda yaşananları, Maraş olaylarının nasıl başlatıldığını en iyi anlatacak kişi ve hatta en birinci kişi olduğunu düşünüyorum… Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Teşkilatının varlığından neden rahatsız olduğunu ve hatalarını anlatmasını merakla bekliyorum. Sizdiniz o yıllarda ‘’biz JİTEM diye bir canavar yaraktık ama onu engelleyemiyoruz’’ diyen, ve kapatılma talimatı veren!! Sayın KOMAN’dan beklediğim şeyler tabi ki Veli KÜÇÜK ve bazıları içinde geçerlidir… Ve tabi ki ilerleyen süreçte en detaylarıyla bu soruların cevaplarını da araştırmacı gazeteci sorumluluğumla koyacağım ortaya… Yazımın sonunda bir kez daha belgelerle son cümlemi söylüyorum… Yazımın sonunda bir kez daha belgelerle son cümlemi söylüyorum… Çetin AGAŞE / Rotahaber agasecetin@hotmail.com İŞTE BU DA J. İSTH. GRUP KOMUTANLIĞI (JİTEM) İMZASIYLA ARİF DOĞAN TARAFINDAN CEM ERSEVER'E VERİLEN TAKDİR BELGESİ... ![]() Rotahaber
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|