Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi

Seçenekler

Alt 12-20-2012, 01:41   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart CHP'li Belediye Gazeteciden Hediyeyi Geri İstedi
CHP'li belediye gazeteciden hediyeyi geri istedi

Buca Belediyesi'nin muhabire verdiği tablet bilgisayarı muhalif yazılar nedeniyle geri istediği iddia edildi.

Buca Belediyesi tarafından gazetecilere haberlerini daha hızlı geçmeleri için hediye edilen tablet bilgisayarlarla ilgili büyük iddia... Buca Belediyesi muhalif yazılar yazan muhabire tepkisini haberlerin doğru olmadığını ispatlayan düzeltme ve tekziplerle değil, verdiği bilgisayarı bir sene sonra geri isteyerek gösterdi. Olay "Acaba bilgisayarlar gazetecilere kolaylık olsun diye değil, eleştiri yapmasınlar diye rüşvet olarak mı verildi?" sorusunu gündeme getirdi. Karşı görüş için aradığımız belediye yetkilileri ise sessiz kaldılar ve iddialara cevap vermekten kaçındılar.

Olayın kahramanı Gazete Buca'nın muhabirlerinden Aziz Tekin, gazetecilere hediye edilen Samsung marka tabletini belediyenin haberlerini daha iyi izleyebilmek için kabul ettiğini belirtti. Ancak yaptığı bazı belediye hizmetlerini eleştiren haberlerden sonra beklemediği bir telefonla şok oldu. Aziz Tekin olayın gelişimini şu şekilde aktardı: "Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın koruması Turgut isimli bir görevli (O verdiğimiz tablet benim adıma kayıtlı. Onu bana yarın geri getir) dedi. Aradan bir sene geçmişti. Tabi dedim, hayhay dedim. Al dedim, çantasıyla, kutusuyla aldım temizledim. Torbasına koydum. Çantasıyla aynen nasıl aldıysam, o şekilde Turgut beye bizzat kendisine vererek teslim ettim. O şekilde biz tableti belediyenin meclis toplantılarında aynı anda hemen görüntüyü ve fotoğrafı alıp hemen internete atıyorduk, daha hızlı işimizi görüyordu. O yüzden almıştım. Böyle bir şeyle de karşılaştık. Rüşvet amacıyla falan almadık, armağandı, hediye olarak verilmişti. Geri istediler. Olabilir, yani saygı duyuyorum.".

Sıra Mavi'nin mavi boncuğunda!

Muhabir Aziz Tekin, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın gazetenin muhabirlerinden Mavi Ergün'e de bir mavi boncuk verdiğini, Mavi'den o boncuğu da geri göndermesini beklediğini söyledi. Tekin, "Başkan mavi boncuğunu al geri. İstemiyoruz senin mavi boncuğunu." diye konuştu.

Mavi boncuğun kahramanı Mavi Ergün de yaptığı açıklamada ilk görüşmeye gittiğinde başkanın kendisine bir ara nazar boncuğu taktığını belirtti. "Duvara asılan nazar boncuklarından... Bana da hediye etmişti bir tane. Hani hediyeleri şimdi geri alıyor ya. Ben de diyorum nazar boncuklarını geri yollayayayım. Kalmasın bir şeyleri. Vermek istememiştir yani. Gönülleri kalmasın yani. Madem verdikleri hediyeleri geri istiyorlar. İstemiyoruz nazar boncuğunu." dedi.

Sosyal demokrat bir görüşü bulunmasına rağmen hoşgörüden yana olduğunu, büyüklerine karşı sevgi içinde bulunduğunu, herkesten de aynısını beklediğini ifade eden Aziz Tekin, "Ben de sosyal demokratım. Ama aramızdaki fark, her şeyden önce insana saygı sevgi. Bu saygı sevgide ne sosyal demokratlık aranır, ne sağcılık aranır bana göre ne de solculuk aranır. Ama gerçek bir sosyal demokrat biraz daha saygılı, efendidir." dedi.

BELEDİYE ALEYHİNE HABER YAZDIĞINDA VİRÜS GÖNDERİYORLAR

Aziz Tekin, Buca Belediyesi aleyhine haberler yayınladığında haberlerin altına virüs gönderildiğini, hem kendisine hem de haberlerde bazen ismi geçen Mavi Ergün'e sık sık gecenin bir saatinde isimsiz kişilerden tehdit ve küfür telefonları geldiğini anlattı. Aziz Tekin, 10 yıldır çıkan Gazete Buca'nın gerek internet sitesinden gerekse haftalık olarak izlenebildiğini anlattı. Eski başkan Cemil Şeboy döneminde yayına giren gazetenin o dönemde herhangi bir sıkıntı yaşamadığını anlatan Tekin, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin de bu konuya sessiz kalmamasını ve muhabirleri küçük düşüren bu olay konusunda açıklama yapmasını istedi.

Kaynak

Haber 7 12.12.2012

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil