Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
AK Parti Hakkında - AK Parti Bilgileri AK Parti - AK Parti ile ilgili bilinmesi gerekenleri burada paylaşıyoruz.

Seçenekler

Alt 03-08-2008, 21:06   #1
Kullanıcı Adı
aktürkiye
Standart Hükümet ne yapıyor?
arkadaşlar haberleri izlediğimde noluyoruz dedim hükümet ne yapıyor.ben bi akpartili olarak bu durumlara çok üzülüyorum.hükümetin son yaptığı çalışmalar tamamen ak partiye yakışmayan şeyler %47'nin hakkını veremiyor diye düşünüyorum böyle giderse ak parti için kötü olabilir.bunları söylüyorum diye lütfen beni yanlış anlamayın tamamen ak parti için söylüyorum ve sizinde bana katılacağınızı düşünüyorum

aktürkiye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-08-2008, 21:27   #2
Kullanıcı Adı
mavera
mesela hangi konularda ne yapiyor biraz daha acabilir miyiz?
Alt 03-08-2008, 21:29   #3
Kullanıcı Adı
|||tuĞba|||
ben ornek vereyım ozellestırmeler gıbı ABD ne derse onu yapması gıbı..
|||tuĞba||| isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-08-2008, 21:30   #4
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
|||tuĞba||| Nickli Üyeden Alıntı
ben ornek vereyım ozellestırmeler gıbı ABD ne derse onu yapması gıbı..
Ne varmis özellestirmelerde? hükümet yeni baslamadiki özellestirmeye bastan beri özellestirme varmis..abd ne istemiski biz yapmisiz?
Alt 03-08-2008, 21:35   #5
Kullanıcı Adı
aktürkiye
hayır özelleştirmeye bi lafım yok hatta iyi oluyor(tabi türk firimalar tarafından olunca) mesela bugün haberlerde gördüm emekli maaşı düşürülmüş,işsizlik artıyor gibi...hükümet bir an önce toparlanmalı bence yanlış şeyler yapıyor siz neler düşünüyorsunuz bilemiyorum ama ben böle düşünüyorum
aktürkiye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-08-2008, 21:38   #6
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
aktürkiye Nickli Üyeden Alıntı
hayır özelleştirmeye bi lafım yok hatta iyi oluyor(tabi türk firimalar tarafından olunca) mesela bugün haberlerde gördüm emekli maaşı düşürülmüş,işsizlik artıyor gibi...hükümet bir an önce toparlanmalı bence yanlış şeyler yapıyor siz neler düşünüyorsunuz bilemiyorum ama ben böle düşünüyorum
Hangi kanalda izledigine göre degisir..hükümetle alakali bir konu degil ekonomi uygulamasi sonucunda yapilan düzenlemedir..
Genc yasta emekli yapilan insanlarin yükü hala daha devletin üstünde yüktür om yüzden yeni bir emeklilik reform paketi hazirladi evet basta sikintilar cekilecek ama zamanla raylar yerine oturacak..
Birde issizlik artiyor demissiniz ama veriler hic öyle demiyor tabiki issiz sayisi fazla ama her gecen istihdam artirilarak issizlige cözüm bulunmaya calisiliyor..
AK Parti öncesi hükümetler balik tutmayi ögretmek yerine balik verdikleri icin su anda isleri düzeltmek zaman aliyor..
Alt 03-08-2008, 21:39   #7
Kullanıcı Adı
|||tuĞba|||
emeklı olunca rahat edebılcegınızı mı sanıyorsunuz ?

omrunuzun sonuna kadar calısmak zorundasınız suan kı emeklıler 600 ytl alıyorlarsa yasadan sonra bu 200 ytlye dusecek ne kadar guzell dımı.!! aaa pardon ak ellere teslım ettık kendımızıı hayat sartlarımız cok guzel o yuzden 200 ytl yeter bana yuh bee 200 ytl okul servıs param benımm bee.!!
Alt 03-08-2008, 21:41   #8
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
|||tuĞba||| Nickli Üyeden Alıntı
emeklı olunca rahat edebılcegınızı mı sanıyorsunuz ?

omrunuzun sonuna kadar calısmak zorundasınız suan kı emeklıler 600 ytl alıyorlarsa yasadan sonra bu 200 ytlye dusecek ne kadar guzell dımı.!! aaa pardon ak ellere teslım ettık kendımızıı hayat sartlarımız cok guzel o yuzden 200 ytl yeter bana yuh bee 200 ytl okul servıs param benımm bee.!!
sen ekonomiden cok iyi anlyorsun herhalde!..birincisi söyledigini belgesiyle kanitla bakalim evet azalma olacak ama o senin söyledigin rakamlar asla olmayacak yalan söylüyorsun bunu sende biliyorsun ;)..
ikincisi emeklilik yasinin dünya standardi bellidir biz en verimli caglarinda emekli yapilan insanlarida gördük, kiyak emekli olanlarida gördük o yüzden artik emeklilik noktasinda dünya standartini yakalamamiz gerekir..
Alt 03-08-2008, 21:46   #9
Kullanıcı Adı
|||tuĞba|||
ay ben yalan soyluyorum sen cok dogru soyluyorsun benım dedıgım o rakamlar oranları.!! dunya standartlarıymıs sen Türkiye dunya standartlarında mı yasıyor?

Akp VAKFILAR yasasından sonra ülkenin geleceğine dinamit koyacak SOSYAL GÜVENLİK YASASI nı çıakrmaya hazırlanıyor. bu yasayla emekli maaşları %25 düşüyor ve 600 lira maaş alan biri 70 lira genel sağlık siğortası kesintisİyle birlikte 200 lira alacak. yanlış duymadınız 200 lira alacak ***** işin daha ilginç yanı MİLLET VEKİLLERİ BU YASADAN ETKİLENMEMEK İÇİN KENDİLERİNE EK MADDE ÇIKARIP EK ZAMLA BİRLİKTE 6 MİLYAR MAAŞ ALMAK İÇİN YASAYA YENİ MADDELER EKLEMEK İÇİN NE ELLERİNDEN NE GELİYORSA YAPIYORLAR.

BU YASAYLA HEDEFLENEN ŞUNLAR

1- Devlet artık devlet olmaktan çıkacak AKP NİN kasası olabilir. çünkü sosyal yük tamamen ortadan kalkıyor.

2- SİĞORTA SEKTÖRÜNÜN YÜZDE 80 Nİ YABANCILARIN ELİNDE. BU YASAYLA ÖZEL SİĞORTALARA TALEP ARTACAK BU DA TÜRK PARASININ DIŞARIYA KAÇMASINA NEDEN OLACAK YANİ SÖMÜRLECEĞİZ.

3- BU YASAYLA ALIM GÜCÜ DÜŞECEĞİ İÇİN ENFLASYON %8 DEN YÜZDE 200 Olabilir, yani tam bir kaos hali...

SOSYAL GÜVENLİK YASASI DOĞAN MEDYA GRUBUNUN TEKELİ ALTINDA OLAMYAN TVLERDE BOY GÖSTERMEYE BAŞLADI. ÇOĞU İNSANIN HABERİ VAR. AMA SADECE MEDYAYA YANSIYAN EMEKLİ MAAŞALRININ DÜŞMESİ...

İŞTE SOSYAL GÜVENLİK YASASININ DİĞER MADDELERİ

Ø Zaten kadınlar için 58, erkekler için 60 olan emeklilik yaşı hem kadınlar, hem de erkekler için 65'e çıkarılacak. (Madde 28)

Ø Emekliliğe hak kazanabilmek için yakın zamanda 5.000'den 7.000 güne çıkarılan prim ödeme zorunluluğu 9.000 gün prime çıkacak. (Madde 27)

Ø Emekli maaşları % 23 ila % 33 arasında düşürülecek. (Madde 29)

Ø Yıpranma hakkı gasp edilecek

Ø Aylık geliri 139,6 YTL'den fazla olan bütün vatandaşlar her ay 73 ila 475 YTL Genel Sağlık Sigortası primi ödemek zorunda kalacak. (Madde 88)

Ø Sadece ayakta tedavi olununca değil; hastalık, kaza, ameliyat gibi nedenlerle hastaneye yatmak gerekince de 'katılım payı' adı altında para ödenecek. (Madde 68)

Ø 'Katılım payı' gerektiğinde beş katına kadar arttırılacak. (Madde 68)

Ø Bütün sağlık hizmetleri paralı olacak.

Ø Sağlık hizmeti alabilmek için bu ülkenin vatandaşı olmak, üstelik vergi ödemek, dahası Genel Sağlık Sigortası primi yatırmak, hatta bir de 'katılım payı' ödemek yetmeyecek. Şimdi bir de 'ilâve ücret' adı altında para ödemek gerekecek. (Geçici Madde 5)

Ø Bütün dünyada anne sütünün önemi yeniden anlaşılır ve emzirme teşvik edilirken Türkiye'de 'sigortalının çocuğuna bir ay anne sütü yeter' mantığı geçerli olacak. Daha önce doğum yapan sigortalılara altı ay süreyle verilmesi öngörülen emzirme yardımı bir aya düşürülecek.

Ø Hastalanan sigortalılara verilen iş görememezlik ödeneği % 16 azalacak. (Madde 18, 19, 80)

Ø Emekli Bağ-Kur'lularının maaşından 10 yıl süreyle % 10 oranında Genel Sağlık Sigortası primi kesilecek. (Madde 88)

Ø Primini ödeyemeyen vatandaşlar sağlık hizmeti alamayacak , hastane kapılarından geri dönecek. (Madde 88, 89 ,90)

Ø Primini ödeyemeyen çiftçilerin pamuğuna buğdayına, üzümüne tütününe el konulacak. (Madde 87)

Bu yasa ülkeyi sokağa döker, enflasyonu yüzde 80lere taşır, emekliyi öldürür.

öncelikle medyamız şu anda askeri operasyonla ve türbanla uğraştığı için emekli maaşları yeterince yer bulmuyor. Zaten doğan medya grubu dışında yayımlanıyor bu tür haberler. Ben yazdığım yazıya ilgili ait haberlere ATV, kanal 1 ntvde rastladım. Onlarda çok sönük verdi. o da madde 29 yani emekli maaşları düşecek haberiydi. Haftaya meclisten geçmesi tamaiyle bitecek bu konu ne yazık ki ihmal ediliyor. Verdiğim bilgiler kesin doğrudur. Ama bunlar paket halinde meclise geldi. yani yasanın bir kısmı iptal edilmiş olabilir. ancak iptal edilmeyecek bir şey var ODA EMEKLİ MAAŞLARININ 25 İLA 33 DÜŞÜŞÜ. link buldukça bu sayfada size haber edeceğim. konuyla ilgili bulduğum İLK linki yayınlıyorum. Ve bazı arkadaşların linkin konuyla alakasız demelerini önlemek için linkten bir kısmı kesip yayınlıyorum.

*** Atv haberde 1000 lira aylıkla çalışan işçinin emekli olursa eski aysaya göre 600 lira yeni yasaya göre 270 lira maaş alacağı söylendi. Ama atv bir şeyi söylemedi yasada öyle bir madde var ki akıllara zarar. Geliri 139 milyonun üstünde olan her vatandaştan 70 lira genel sağlık siğortası primi kesilecek. yani 270 -70 = 200. 1000 lira maaşla çalışan biri emekli olursa 200 lira alacak.
Alt 03-08-2008, 21:46   #10
Kullanıcı Adı
ceyhanli
bi ülkeyi kalkındıran en büyük geçim kaynağı ağır sanayidir. daha sonra ise tarım gelir. bence ağır sanayide çok yavaş ilerliyoruz. tarıma gelince artık tüm dünya organik tarıma geçmeye başlandı. ülkemizde bu yönde çok büyük bir gelişme olduğu söylenemz. ama burda tek hükümet değil üniversitelerde sorumlu. ziraat müh. değişime ve teknolojiye uyumlu şekilde yetiştirmeleri lazım. bence üretimde yavaş kalınıyor.
ceyhanli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil