![]() |
#1 |
![]() ![]() Vakit'in, Kutlu Doğum Haftası'nın Peygamber Ocağı ordumuzda da kutlanmasına ilişkin haberine ilahiyatçılardan tam destek geldi. Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un konuşmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren ilahiyat profesörleri, ordumuzun dini kutlamalara iştirak ederek milletimizin manevi duygularını paylaşmasının, Ordu-Millet kaynaşması açısından bir dönüm noktası olacağını söylediler. BU ADIM ORDUMUZU GÜÇLENDİRİR, MİLLETİMİZİ SEVİNDİRİR Uludağ Üniversitesi İlahiyat Profesörü Yunus Vehbi Yavuz, Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un konuşmasını dikkatle dinlediğini belirterek, “Ordumuz aslına rücû eder gibi oldu. Mehmetçik demek, Hz. Muhammed'in askeri demektir. Ben inşallah bunun gerekleri de yerine getirilir diye temenni ediyorum. Mehmetçiğimizin ocağının sahibini anması kadar tabii bir şey düşünülemez. Bu hem ordumuzu güçlendirecek hem de milletimizi sevindirecektir” diye konuştu. ORDU-MİLLET KAYNAŞMASI AÇISINDAN DÖNÜM NOKTASI OLUR “Bu önemli adım, Ordu-Millet kaynaşması açısından bir dönüm noktası olacaktır” diyen Yavuz şöyle devam etti: “Ordumuzdan 'Peygamber Ocağı' sözünün gereklerini de yerine getirmesini özellikle bekliyoruz. Yakın tarihimizde ordu ile millet arasında bazı gölgeler oluşmuştu. Ordumuz bu milletin gözbebeğidir. Bundan sonra atılacak adımlarla, milletimiz adına çok olumlu gelişmeler yaşanacağını ümit etmekteyiz. Bir ilahiyatçı olarak, ordumuzun bu olumlu adımlarına gereken her türlü desteğe hazır olduğumuzu da belirtmek isterim.” MİLLETLE BÜTÜNLEŞMEK İÇİN FIRSAT OLUR Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Profesörü Mehmet Soysaldı, “Sayın Başbuğ'un açıklamaları toplumda çok olumlu bir değerlendirmeye neden oldu” derken, “İnşallah bu olumlu adımlar devam eder. Ordumuzun resmî bayramlarla birlikte dini günlerde yapılan etkinliklere iştirak etmeleri, halkla bütünleşme ve kaynaşma adına çok olumlu gelişmelere vesile olur. Ben halkımızın arzusunun da bu yönde olduğunu düşünüyorum. Ordumuzun bu anlamda bizden talep edeceği her türlü hizmet ve desteğe hazır olduğumuzu da bilmesini isteriz” şeklinde konuştu. ORDUMUZ ARADAKİ TEL ÖRGÜLERİ KALDIRMIŞ OLUR Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Doçenti Şakir Gözütok, ordunun resmi törenler kadar dini törenlere de katılmasının, kendisini bilen, vatanını seven herkesin arzu ettiği bir davranış olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Böyle bir Kutlu Doğum etkinliğini bizzat ordumuzun düzenlemesi, halkımızın duygularını çok etkileyecektir. Milletimiz zaten ordusunu çok sever. Bir de yıllardan beri milletin hafızasında ordumuzla ilgili varolan birtakım ön kabulleri ortadan kaldırması bakımından çok isabetli bir uygulama olur. Milletimiz ve ordumuz arasında tam bir kaynaşma meydana gelir. Ordumuz her ne kadar bizi tel örgülerin dışında görüyorsa da ordu her zaman milletin gönlündedir. Bu tür adımlarla, ordumuz da tel örgüleri kaldırmış olur.” / VAKİT
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|