![]() |
#1 |
![]() CHP Grup Başkan Vekilleri Kemal Anadol ile Hakkı Süha Okay, CHP'yi Kürt açılımı sürecinin önüne takoz koymakla suçlayan AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ'a cevap verdi. Başkan vekilleri, "Ne olduğu belli değil. Açılım mı, saçılım mı belli değil. Yapılan bir iş olur, somut bir öneri olur, CHP ve diğer muhalefet partileri de görüşlerini belirler. Böyle bir durum var mı? Yok." dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan vekilleri Kemal Anadol ile Hakkı Süha Okay, yerel seçimlerin ardından CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i makamında ziyaret etti. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran CHP Grup Başkan vekili Anadol, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Kürt açılımıyla ilgili açıklamaları nedeniyle, CHP'yi Kürt açılımı sürecinin önüne takoz koymakla suçlayan AK Parti Grup Başkan vekili Bekir Bozdağ'a cevap verdi. Anadol, Kürt açılımı derken neyin kastedildiğinin açıkça ifade edilmediğinden yakınarak, şöyle konuştu: "Adı söyleniyor Kürt açılımı. 'Ne bu' diye sorduğunuzda, hiçbir şey söylenmiyor. Ne olduğu belli değil. Açılım mı, saçılım mı belli değil. Ondan sonra muhalefet takoz oluyor. Yapılan bir iş olur, somut bir öneri olur, CHP ve diğer muhalefet partileri de görüşlerini belirler. Böyle bir durum var mı? Yok. Kendileri Türk milletinin kabul etmeyeceği dış dayatmalarla birtakım önerilerde bulunacaklar herhalde ve halkın tepkisinden korkarak muhalefeti buna ortak etmek istiyorlar. CHP bu oyuna gelmeyecektir. CHP'nin Kürt sorunuyla ilgili çözüm önerileri eskiden beri bellidir. Şimdi de zaman zaman Genel Başkanımızın ağzından bu açılımlar tekrarlanıyor. Onun dışında söylesinler ne istiyorlar. Apo'yu mu affedecekler, lider kadrosunu 3. ülkelere mi gönderecekler, PKK'yı dağdan indirip, bir parti haline mi getirecekler? Bilelim ne istiyorlar. Söylesinler, biz de ona göre düşüncelerimizi söyleriz. Olmayan bir şey için düşünce beyan edilir mi? Dünyanın neresinde var bu?" "ÖZKÖK, BÜYÜKANIT VE AĞAR'A DOKUNAN YOK" Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ün, Ergenekon davası kapsamındaki ifadesiyle ilgili soru üzerine de Anadol, şunları söyledi: "Bir şey biliyorsa, Genelkurmay Başkanı görevini yapması gerekiyordu. Aradan yıllar geçmiş, şimdi emekli olduktan sonra konuşması ve somut bir şey hala söyleyememesi, 'biliyordum, ama delillendiremediğim için bir şey yapmadım' demesi ilginç. Suçlanıyor o zamanın komutanları. Çok enteresandır, ne Özkök'e dokunan var, ne de Yaşar Büyükanıt'a. Çok ilginçtir, anlamlıdır, ne de dokunulmazlığı olmadığı halde Mehmet Ağar'a. Bunlar çok anlamlı. Yani yargı nasıl siyasallaşıyor, yargının dışında yapılan pazarlıklar sonucunda, yargının önünden birtakım isimler nasıl kaçırılıyor anlaşılıyor." CHP Grup Başkan vekilleri Anadol ve Okay ile beraberindeki Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk'ün aralarında bulunduğu CHP'li heyet, kent trafiğini kilitleyen büyük araçların Kilimli ve Çatalağzı beldesine şehir merkezine uğramadan geçişini sağlayacak Mithatpaşa tünelinin faaliyete geçirilmesi için başlatılan imza kampanyasına destek verdiler. Anadol, "İktidar bu yolu açmazsa biz 2011'de iktidara gelip tüneli açacağız" dedi. Daha sonra CHP Zonguldak İl Başkanlığı'na giden Anadol ve Okay, burada bir basın açıklaması yaptı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkan vekili Hakkı Süha Okay, Türkiye'nin gündemini ekonomik krizden uzaklaştırmak için hükümetin 2- 3 ayda bir 'darbe olacak' diye korku ve vehimler yaydığını ileri sürerek, "Hani bir zamanlar işte 'Bu kış Komünizm gelecekti' diye sağ iktidarların bir söylemi vardı. Şimdi bu siyasal iktidar da 2- 3 ayda bir darbe gelecek, darbe olacak diye korkular ve vehimler yayıyor. Bu korku ve vehimini her alanda da gösteriyor." diye konuştu. Siyasal iktidarı cesur davranmamakla itham eden Okay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İşte askere sivil yargı yolunun açılması olayında, 'Efendim CHP ile birleştik öyle çıkarttık bu yasayı' diyorlar. Sonra başka bir toplantıda, 'Efendim uyanık olsaydınız' diyor. Başka bir toplantıda da 'Baskına hazır olun' diyor. Eğer uyanık olunacaksa baskına hazır olunacaksa nerde anlaştık, nerde birleştik? Ama tüm bunları bırakıp 'Kardeşim bunları iddiayla yaptım' diyorsan, yüreğin yetiyorsa ben yaptım diyeceksin. CHP'siz ben yaptım diyeceksin. DTP'yle de görüşürken ben görüştüm, hem de Başbakan olarak görüştüm diyeceksin." (CİHAN)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|