Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Dil-Dil Bilimi-Dil Bilgisi Dil-Dil Bilimi-Dil Bilgisi adına yapılan bütün paylaşımlar.

Stil
Seçenekler

Alt 11-08-2007, 11:35   #1
Kullanıcı Adı
Feride
Standart Cerrahlar, 'arter' yerine 'atardamar' diyecek
Hekim-hasta ilişkisinin kolaylaşması amacıyla tıp dilinde Türkçe kullanımının yaygınlaştırılması isteniyor.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Nöroşirürji Derneği Nöroşirürji Sözcükleri Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Murat Döşoğlu, 'hastanın derdini rahatlıkla anlatabilmesi ve hekimi anlayabilmesi açısından Türkçe kullanımının gerekli olduğunu' söylüyor. Bu konudaki çalışma hakkında bilgi veren Döşoğlu, Türkçe kullanımı hakkında, "Buna örnek olarak 'progressif' yerine 'ilerleyici', 'arter' yerine 'atardamar', 'adult' yerine 'erişkin', 'infant' yerine 'yeni doğan', 'pediatri' yerine 'çocuk sağlığı' gibi birçok örnek verilebilir.'' diyor. İstanbul, aa

08 Kasım 2007, Perşembe

Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-08-2007, 12:26   #2
Kullanıcı Adı
GÜLseven
Çok iyi düşünmüşler.Bazen tıp terimlerini anlayabilmek için büyük çaba sarfediyoruz .Paylaşımın için teşekkür ediyorum.
GÜLseven isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-08-2007, 12:36   #3
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Kesinlikle çok iyi düşünmüşler ;)
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-09-2007, 01:37   #4
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
bende bu konuyu dusunuyordum gecen gun hastanede
i.v. yerine (intra venoz) t.i (toplar damar icine) desek

guzel olurdu ama bana hala garip geliyor cunku bazen degistiremeyeceginiz seylerde olabiliyor bu konuda uzmanlarda farkli soyluyor zaten
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)