![]() |
#1 |
![]() 28 Şubat postmodern darbe sürecinin ürünü olan ve pek çok darbe girişimine zemin oluşturmak için en önemli dayanak olarak kullanılan “EMASYA” protokolünün altında Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Çetin Doğan ile birlikte imzası bulunan dönemin İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Teoman Ünüsan, Vakit'e konuştu. YENER DÖNMEZ'İN HABERİ... “NEREDEN BİLEYİM İSTİSMAR EDİLECEĞİNİ?” “Olağanüstü dönem ürünü olan “EMASYA” (Emniyet, Asayiş, Yardımlaşma) protokolünün, Anadolu'da masum sivil insanların fişlenmesinde, darbelere zemin hazırlanmasında bir koz olarak kullanıldığını ve sıkça istismar edildiğini hatırlattığımız Ünüsan, EMASYA ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Ünüsan, söz konusu protokolü iyi niyetle imzaladığını iddia ederek, “Genelkurmay ve İçişleri Bakanlığı arasında yardımlaşma amaçlı bir protokoldü, nereden bilebilirim sonradan istismar edileceğini?” dedi. BENDEN SONRA 10 MÜSTEŞAR DEĞİŞTİ, HALLETSELERDİ 7 Temmuz 1997'de imzalanan EMASYA protokolünün kendilerine hazır halde geldiğini belirten Ünüsan, protokolü imzaladıktan kısa bir süre sonra kendisinin emekliye ayrıldığını belirterek, “İlk bakışta protokolde istenilen İçişleri Bakanlığı'nın Genelkurmay Başkanlığı'na bazı konularda yardımcı olması gibi gözüküyor. İki kurumun yardımlaşması gibi, bazı şeyleri paylaşması gibi bir şey. Ben nereden bileyim daha sonra istismar edileceğini? Benden sonra 10'a yakın müsteşar geldi geçti. Bu protokolü değiştirmek için kanuna da gerek yok. Yasaya da gerek yok. Bürokratın iki dudağı arasında. Madem istismar ediliyor; değiştirselerdi. Ya da iptal etseydiler” dedi. ÜNÜSAN'DAN HÜKÜMETE ÇAĞRI: İKİ BÜROKRATIN HALLEDEBİLECEĞİ BİR MESELE Kendisinin iyi niyetle söz konusu protokolü imzaladığını kaydeden Ünüsan, protokolün iptali konusunda hükümete de bir çağrı yaparak, “Biz protokolü Rus askeriyle imzalamadık ki; Türk askeriyle imzaladık. Ben nereden bilebilirim istismar edileceğini? Eğer daha sonra istismar ediliyorsa; değiştirseydiler. Ya da iptal etseydiler. Bu zor bir iş değil. İçişleri Bakanı, bu konuyu bir yazı ile çok rahat halledebilir. İki bürokratın halledebileceği bir konu. Yanılmıyorsam ben protokolü imzaladıktan birkaç ay sonra emekliye ayrıldım. Yani protokolün uygulamasını görmedim. Ben o dönemde Çetin Doğan'ı da görmedim. Bana hazır halde geldi. Ben de imzaladım” diye konuştu. VAKİT
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Ben sonuna kadar Partimize bu konuda da destekçiyim.
Gayet haklı gerekçelerimiz de bulunuyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|