Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 02-20-2010, 03:05   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart 2 Komutana "askere dayak" Cezası!
2 komutana dayak cezası

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun girişimleriyle, askerini dövdüğü iddia edilen astsubay hakkında dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, M.İ.K'nın babası A.K, "oğlunun askerlik görevini yaptığı yerde Takım Komutanı Piyade Üstçavuş A.F.Ö. tarafından şiddete maruz kaldığını" iddia ederek, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna başvurdu.

Başvuruyu değerlendiren Komisyon Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül, 7 Aralık 2009 tarihinde Milli Savunma Bakanlığına bir yazı yazarak, konuyla ilgili bilgi istedi.

Milli Savunma Bakanlığı, konuyu inceleyerek Komisyon Başkanlığına yapılan işlemlerle ilgili bilgi verdi.

Verilen cevaba göre, Er M.İ.K, 16 Ekim 2009 tarihinde yoklamaya geç kaldığı ve tıraş olmadığı için Takım Komutanı P. Üçvş . A.F.Ö. tarafından uyarıldı. Toplu erat karşısında amirine karşı gelen er, Takım Komutanı P. Üçvş. A.F.Ö. tarafından darp edildi. Başvuru üzerine, Takım Komutanı askeri mahkemeye sevk edildi. Bölük Komutanına ise nezaret eksikliği nedeniyle disiplin cezası verildi. Tabur Komutanı da bu tür olayların bir daha olmaması için yazılı olarak uyarıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Komisyon Başkanı Zafer Üskül, yaptıkları çalışmalardan sonuç aldıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bir askerle ilgili bize bir şikayet gelmiş, 'Bana dayak atıldı' diye. Konuyla ilgili hemen Milli Savunma Bakanlığına yazı yazdık. Bunun üzerine 3 ay içinde gereken inceleme ve disiplin soruşturması yapılmış. Dayak atan kişi tespit edilmiş, ona ceza verilmiş. Gerektiği gibi askeri yönetemediği için onun üstüne ceza verilmiş. Onun da üstünde olan kişiye de 'daha dikkatli ol' diye uyarı yapılmış. Aynı zamanda da dava açılmış. Bu bizim açımızdan sevindirici, sonuç aldığımızı görüyoruz."

BUGÜN
19 Şubat 2010 Cuma

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-20-2010, 03:09   #2
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Ooooo TSK' da rütbeli kalmaz, askere şiddet masaya yatırılırsa...
Alt 02-20-2010, 03:16   #3
Kullanıcı Adı
redyellow
Erleri döven komutanlar için dava açılırsa herhalde askeriyede hakkında dava açılmayan kimse kalmaz
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-20-2010, 03:18   #4
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Alıntı:
(*NuSReT*) Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ooooo TSK' da rütbeli kalmaz, askere şiddet masaya yatırılırsa...
Sen daha iyi bilirsin Nusret

Biz de öğreneceğiz tabi ki..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-20-2010, 03:23   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
Ooo güzel gelişmeler güzel mantığın bittiği yerde askerlik başlar derler ya herhalde yavaş yavaş düzeliyor
Nusret abi sana karşı bir şiddet girişiminde bulundularmı
Alt 02-20-2010, 03:25   #6
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Valla kimse askerlikde dayak yememiştir ama samimi söylüyorum askerde bir fiske bile yemedim, konumum sebebi ile. Ama çok dayak yiyen asker gördüm...
Alt 02-20-2010, 03:27   #7
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Az dayak yemedik...
Hepsine kınama cezası verilmesi gerekir böyle bir durumda...
sırf ego tatmin olsun diye asker döven dallamalar var...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-20-2010, 03:32   #8
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
(*NuSReT*) Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Valla kimse askerlikde dayak yememiştir ama samimi söylüyorum askerde bir fiske bile yemedim, konumum sebebi ile. Ama çok dayak yiyen asker gördüm...
Hocam bu cümlelerde bir çelişki yok mu?
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-20-2010, 03:37   #9
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Hayır yok; çünkü, ''kimse askerlikte dayak yememiştir''den kastım, ''kimse askerde dayak yedim demez'' yani kime sorarsan sor ben askerde dayak yemedim der ;)
Alt 02-20-2010, 03:38   #10
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
La Nusret...
askere gidipte dayak yemeyen mi var...
La nizamiyeye girdkten sonra manisada onbeşdakika sonra ilk dayağımı yedim...
hemde hiç suçum yokken...
zoruma gitmedi de değil...
amma öyle amma böyle yiyon yiyon...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
askere dayak ceza

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)