Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-26-2010, 01:20   #1
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart Başbakan Erdoğan, Malatya'da okul açtı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da yapımı tamamlanan Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi'ni hizmete açtı.

Başbakan Erdoğan, referandum turu çerçevesinde geldiği Malatya'da Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingin ardından Malatya Valiliği'ni ziyaret etti.

Erdoğan, daha sonra bu yıl tamamlanan Malatya'nın sosyal bilimler dalındaki ilk orta öğretim kurumu olan Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi'nin açılış törenine katıldı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, açılışı yapılan okulun kentin ilk sosyal bilimler lisesi olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde sosyal bilimler alanında 17 okul bulunduğunu belirten Erdoğan, "Uluslararası standartlarda eğitim verecek, öğrencileri dünya üniversitelerinde kabul görecek bu lise, ben inanıyorum ki, Malatya'nın sesini dünyaya duyurmak, Malatya'nın zeki gençlerini dünya ile buluşturmak noktasında da son derece önemli bir görev görecektir. Niyazi Mısri eserleriyle, şiirleriyle, yetiştirdiği talebelerle bu ülkenin kaynaşmasına ve kucaklaşmasına katkı sağlamıştır." dedi.

Erdoğan, "Bu ülkenin temellerinde gerçekten çok büyük isimlerin alın teri bulunuyor. Ahmet Yesevi'den Hacı Bektaş Veli'ye, Yunus Emre'den Mevlana'ya, Niyazi Mısri'den Battalgazi'ye ve Hacı Bayram Veli'ye kadar nice gönül insanı bu toprakların hamurunu, kardeşlikle olduğu kadar ilimle, irfanla zenginleştirdiler. Ağaç köküyle yaşar, köküyle ayakta durur. İşte onun için cumhuriyetimizin daha güçlü, daha demokratik ve daha müreffeh bir yapıya kavuşması noktasında köklerimizi asla ve asla ihmal etmeyeceğiz. Geçmişine sırtına dönenler, geleceği inşa edemezler. Biz de geçmişten ilham alacak, geçmişin ilim ve irfanından adeta kana kana içecek, geleceği de onun üzerine inşa edeceğiz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Açıkçası bu kadar zengin bir tarihi, bu kadar zengin bir geçmişi, bu kadar bereketli ilim adamları olan bir ülkenin sosyal bilimleri ihmal etmesi söz konusu bile olamaz. Milli eğitim sistemimize kazandırdığımız sosyal liseleri inanıyorum ki, Türkiye'nin coğrafyasıyla, sosyal yapısıyla, halk bilimleriyle, kültürel zenginlikleriyle çok daha yakından ilgilenecek, burada yetişen öğrencilerimiz de sağlam nesillerin yetişmesine katkı sağlayacaklardır. Malatya'ya kazandırdığımız bu son derece anlamlı lisenin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra açılış kurdelesini keserek okulu hizmete açtı.

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-26-2010, 01:23   #2
Kullanıcı Adı
Gönülden
Alıntı:
Erdoğan, "Bu ülkenin temellerinde gerçekten çok büyük isimlerin alın teri bulunuyor. Ahmet Yesevi'den Hacı Bektaş Veli'ye, Yunus Emre'den Mevlana'ya, Niyazi Mısri'den Battalgazi'ye ve Hacı Bayram Veli'ye kadar nice gönül insanı bu toprakların hamurunu, kardeşlikle olduğu kadar ilimle, irfanla zenginleştirdiler. Ağaç köküyle yaşar, köküyle ayakta durur. İşte onun için cumhuriyetimizin daha güçlü, daha demokratik ve daha müreffeh bir yapıya kavuşması noktasında köklerimizi asla ve asla ihmal etmeyeceğiz. Geçmişine sırtına dönenler, geleceği inşa edemezler. Biz de geçmişten ilham alacak, geçmişin ilim ve irfanından adeta kana kana içecek, geleceği de onun üzerine inşa edeceğiz." şeklinde konuştu
Başbakanım memleketime gitmiş birde okul açılışına katılmış...Rabbim sağlık sıhhat versin...konuştuğu her cümlesi kendi değerlerimizi bizlelere yeniden nakşetme adına..

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2010, 02:03   #3
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
malatya gerçekten çok şirin bir şehir. doğunun en güzel, en tatlı ve en cicci şehri

doğuda yatırımları en çok hakeden şehrimiz Malatyanın yakın bir zamanda çok önemli şehirlerimizi gelişmişlik konusunda geride bırakacağını düşünüyorum.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2010, 02:10   #4
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
Hayırlı olsun...
mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)