Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 08-04-2010, 14:48   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Question Temmuz Ayı Irkçısı Oylaması
—————————

Yusuf Halaçoğlu

22. Ulusal Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında düzenlenen panele Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu da konuşmacı olarak katıldı. Halaçoğlu, “Türk milleti ırkçı değildir. Irkçı olmaları mümkün de değildir. Irkçı olsaydı bütün ulusları, kendi idaresindeki ulusları asimile etmeliydi. Tam tersine kendisi asimile olmuş. Bazılarına biz bugün Kürt diyoruz.” sözleriyle yoruma bile gerek bırakmadan, Temmuz ayı ırkçısı adayları arasına girmeye hak kazandı.

http://haber.gazetevatan.com/kurtler...19045/1/Gundem

Vahit Erdem

Kırıkkale’de yayımlanan yerel Yenigün gazetesinin, ‘Kürtler her şeyi ele alıyor’ manşetiyle verdiği haberde, Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem’in, Yahşihan ilçesini ziyareti sırasında şu sözleri sarf ettiği belirtildi:

“Türkiye’ye bakacak olursak; Karadeniz insanları çok çalışkan olur. Kimileri ticaret yapar, üretim yapar zengin olur. Kimisi de okur doktor olur, avukat olur. Her iki başbakanımız da birisi Mesut Yılmaz birisi Recep Tayyip Erdoğan Rizeli’dir. Buradan örnek verebiliriz. Orta Anadolu insanımızı ise rehavet bürümüş durumda. Şöyle genel bir şekilde bakacak olursak, Kürtler artık çok çalışıyor. Her şeyi ellerine almaya başlıyorlar. Yakında Türkler azınlık olacak ve bir zamanlar Türkler varmış diyecekler. Bir an önce gözümüzü açmamız lazım. Çalışkan olmak zorundayız.“

Erdem, Kürtlere bakış açısı ile Temmuz ayı ırkçısı adayları arasına girmeye hak kazandı.

http://www.dunyabulteni.net/news_detail.php?id=122219

Cemil Çiçek

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yozgat’ta bir yüksek okulun temel atma töreninde konuşma yaparak “Nijerya’daki Nijeryalılara Türkçe’yi öğrettik, Hakkâri’dekine, Diyarbakır’dakine hâlâ Türkçe’yi öğretemedik” dedi. Çiçek, bu sözleriyle Hem Nijeryalıları hem de Kürtleri aşağılıyor. Kürtlerin hepsine Türkçe öğreterek Kürt sorununun ortadan kalkacağını düşünüyor. Çiçek bu sözleriyle Temmuz ayı ırkçısı adayları arasına girmeye hak kazandı.

http://www.gundem-online.net/haber.asp?haberid=93526

Fazıl Say

Ünlü piyanist Fazıl Say Facebook sayfasında arabesk müzik hakkında şu düşüncelere yer verdi:

“Arabesk müzik, arabesk yaşam tarzının betimlemesidir. Aydınlığın, çağdaşlığın ve öncülüğün, sanatçılığın sırtına külfettir. Emek karşıtıdır, duyarsızlıktır ve yaratamamaktır! Etik dışı “yalan dolanla” doludur. Ortadoğu işi, 3. sınıf, acındırmaca, tembellik, yeteneksizlik, rant, çamur, muallaklıklar üzerinden yaşar. Arabesk müziği yapan yapsın! Bu sayfaya tek gık diyeni yukarıdaki sebeplerden hemen atacağım! Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum, utanıyorum, utanıyorum!” sözleriyle halkı arabesk müzik üzerinden aşağıladı ve elitizmini bir kez daha ortaya koydu. Ortadoğu halkalarına bu ırkçı bakışıyla Say Temmuz ayı ırkçısı adayları arasına girmeye hak kazandı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25115944/

Özdemir İnce

Hürriyet Gazetesi yazarı Özdemir İnce 07.07.2010 tarihli “Neden Müslümanlar çağa uyumsuz?” başlıklı yazısında, “Müslümanlar arasından, sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada adama benzer adam; bütün dünyanın imreneceği, örnek alacağı bir insan neden çıkmıyor?” sözleriyle İslamofobik olduğunu bir kez daha gösterdi. İnce ayrıca, “Ben, Türk-Müslümanlarının dünyanın öteki Müslümanlarından “başka” olduklarını neden yazıyorum? Bir zamanlar laik ve steril ortamda öğrenim görmeleri sayesinde uygarlaştıkları için! Bunlar ise travesti Arap’a dönüşmek istiyorlar!” sözleriyle de Temmuz ayı ırkçısı adayları arasına girmeye hak kazandı.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...px?id=15244794

Engin Ardıç

Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç 22.07.2010 tarihli “yemezler” başlıklı yazısında alaycı bir dille Romanlara ve özellikle kadınlarına ağır hakaretler ediyor. Ardıç yazısında, “Köstence’de “aşırı esmer” bir kızla tanışmıştım, adı da Güllü… Türkçe de biliyor ya, konuşmaya kalktık… Yekten “abe veresin beş dolarcık, …beni bir kerecik” dedi. Yüzüm kıpkırmızı olmuştu. O zamanlar toydum, onları tanımıyordum. Hayatı da tanımıyordum.” gibi üstü kapalı ifadelerle yazının önemli bir bölümünde Romanlar hakkında genel geçer ön yargıları tekrarlıyor. Ardıç bu yazısıyla Temmuz ayı ırkçısı adayları arasına girmeye hak kazandı.

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ard...07/22/yemezler

Oylamaya katılmak için ; http://www.durde.org/index.php/durde...cisi-oylamasi/

Konu Özgür Çağrı tarafından (08-04-2010 Saat 15:25 ) değiştirilmiştir..
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-04-2010, 14:56   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
oyu bakanımıza verdim...
Alt 08-04-2010, 15:04   #3
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Bende sayın bakana verdim cemil beyin kürtlerden bir kuyruk acısı var ama anlamadım gitti. Daha öncede kürtleri bir türlü asimile edemedik diyordu.
Dert oldu adama bu halkın kültürünü benliğini koruması. Merak etme bakan bey git biraz diyarbakıra insanları gör mardine urfaya git misafirperverlik gör insaniyet gör.
Alt 08-04-2010, 15:09   #4
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Cemil çiçeğin o anlamda söylediğini düşünmüyorum... yani belkide ben ters anladım ama ben nijeryaya verdiğimiz önemi oraya vermedik nijeryaya bile öğrenmen gönderdik oraya gönderemedik diye yorumladım o cümleleri...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-04-2010, 20:07   #5
Kullanıcı Adı
rizzelli
'Nijerya, Afrika'nın ortasında bir yer. 150 milyon nüfuslu. Toprağın altında her türlü zenginlik var ama toprağın üstünde de her doğan 100 çocuktan 20'sinin açlıktan öldüğü, böylesine de sefalet içerisindeki bir toplum. Orada Türk Okulları var, Türkçe konuşuyorlar ama biz bu eğitim meselesini çözemedik. Nijerya'daki Nijeryalılara Türkçe'yi öğrettik, Hakkari'dekine, Diyarbakır'dakine halen Türkçe'yi öğretemedik. Bu, devletimizin ayıbıdır, bizim ayıbımızdır. Çünkü eğitime yeteri kadar önem vermedik, veremedik. Bunun bedelini yoksulluk olarak ödüyoruz, terör olarak ödüyoruz.'
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-04-2010, 20:15   #6
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Kürt sorununu doğudaki halkı eğiterek çözebiliriz diyor yani sen önce kendini eğit sayın bakan. Bu insanları on yılda eğitsen yine senin üniter yapının önünde eğilmezler. Çünkü bu insanlar onurları için inkara asimilasyona karşı mücadele ediyorlar.
Alt 08-04-2010, 20:37   #7
Kullanıcı Adı
muhacir
Bendeniz de cemil çiçeke katkıda!!! bulundum,hayırlı olsun.
muhacir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-04-2010, 20:39   #8
Kullanıcı Adı
rizzelli
Cemil Çiçek burada eğitime vurgu yapıyor.Yaşadığımız ülkenin resmi dili Türkçe'nin öğretilmesinin,öğrenilmesinin asimilasyonla ne ilgilisi var?
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-04-2010, 20:45   #9
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Cemil çicek'in kürt halkına olan düşmanlığı geçmişten bildiğimiz için bu açıklamalarıyla kendi nefsini tatmin ettiğini biliyoruz.

Vahit erdem hakkında ne gibi bir soruşturma yapıldı acaba ?
Alt 08-04-2010, 21:05   #10
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Furkan kardeş Cemil bey gaf işlemiş olabilir ama niyetinde ırkçılık yoktur diye düşünüyorum.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)