Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08-24-2010, 22:37   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Erdoğan, Sivaslılar'dan Evet oyu istedi

Başbakan Erdoğan, referandum kampanyası kapsamında Sivas'ta kalabalık bir topluluktan 'Evet' oyu istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum kampanyası kapsamında Sivas'ta düzenlenen mitinge konuşma yapıyor.

Erdoğan, Sivas'ta Muhsin Yazıcıoğlu'nu bir kez daha anarak, Yazıcıoğlu'nun 12 Eylül'de cezaevindeyken yazdığı şiiri okudu.

Başbakan Erdoğan'nın konuşmasından satırbaşlar: "Bu ülkenin bu milletin nasıl bir medeniyet tasavvuru olduğunu görsünler. Bu eserlerin her biri köklü tarihimizi, sevgi medeniyetimizi anlatıyor. Bu medeniyetlerin her biri bu toprakların nasıl bir kültür şehri olduğunu anlatıyor.

Böyle tarihi olan bir millete küçük düşünmek yakışmaz. Böyle tarihi eserleri olan bir millete küçük düşünmek yakışmaz. İte onun için biz büyük düşünüyoruz. İşte onun için biz büyük adımlar atıyoruz. Bölgemizde büyük düşünüyoruz. BM Güvenlik Konseyi'nde Türkiye var, AB Parlanmenterler Konseyi'nde Başkan Türkiye. AB ile katılım müzakerelerinde artık müzakereci bir Türkiye var. Dünyada artık mertçe cesurca barışı, kardeşliği savunan bir Türkiye var. İşte Pakistan'daki sel felaketine milletçe elini uzatan bir Türkiye var.

Haiti'de, Şili'deki depremlere koşan bir Türkiye var. Afganistan'a, Bosna'ya, Kosova'ya, Irak'a elimizi uzatıyoruz. Herkesin sustuğu yerde biz Gazze için sesimizi yükseltiyoruz. Herkes sırtını dönerken, gözünü yumarken biz Kudüs için, Filistin için yüreğimizi ortaya koyuyoruz. Tiflis'in hukukunu kendimize dert edindiğmiz kadar, Bakü'nün sorunlarını da kendimize dert ediniyoruz. Biz Moğolistan'da türklerden kalma ilk yazılı anıtlara biz sahip çıktık. Ata yadigarı camilere biz sahip çıkıyoruz.

Afrika'da medreselere biz sahip çıkıyoruz, Bulgaristan'daki vatandaşımızın derdini dert edindiğimiz kadar, diğer vatandaşlarımızın da derdini dert ediniyoruz. Sivas'lı Aşık Veysel Uzun ince bir yoldayım gidiyorum gündüz gece, Bilmiyorum ne haldeyim, gidiyorum gündüz gece! Aşık Veysel'in dediği gibi erişmek için Menzil'e gideceğiz gündüz gece. 7,5 Yılda 12 bin 200 km bölünmüş yol yaptık. 79 senede 6 bin 100 km yapıldı. 150 bin yeni derslik inşaa ettik. 78 tane yeni üniversite yaptık. 435 bin konutun inşaasına başladık. 330 bin konutu sahiplerine teslim ettik. Türkiye'de ilk kez kendi piyade tüfeğimizi tasarladık, 2011'de kullanmaya başlayacağız. İlk kez ülkemiz tank üretimine başladı.

Artık İnsansız Hava Aracımızı da kendimiz üreteceğiz. Bu arada, ATAK adı altında ilk milli helikopterimizin üretimine başladık, şu anda test uçuşu yapıyoruz.

Bizden önce iktidarda kim vardı MHP, DSP, ANAP. IMF'den 30 milyar borç aldılar, bu borcu bize 23 milyar dolar borç ile bıraktılar. Şimdi 6,9 milyar dolar kaldı borcumuz. Bunlar dürüst davranmıyorlar. Gelin başımızı iki elimizin arasına alalım, düşünelim, milli baknamız merkez bankası değil mi? Orada 26,5 milyar dolar vardı işte şimdi orada 75 milyar dolar var. 75 Milyar dolar. Yahu hem bıraktığın borçları ödüyoruz hem Merkez Bankası'nın kasasında bu kadar para var. KEY dediniz, biz ödüyoruz. 13,5 katrilyon, benim memurumdan, işçimden kestiler bunu bize bıraktılar. Biz geldik bunun tamamını ödedik. Talanın olduğu bir hükümet olsak bunlar yapılabilir miydi? Sen ne yaptın 3,5 yılda bunun hesabını ver. Onun için ben oy veren kardeşlerime söylüyorum lütfen bunlar üzerinde bir düşünün. Biz hamdolsun büyüyoruz. Bu yılın ilk çeyreğinde büyümemiz yüzde 11,7. Avrupa'da birinciyiz. Bütün dünyada işsizlik artıyor ben dedim ki azalacak inanmadılar. Nisan ve Mayıs ayında düşüş başladı mı? Şu anda 11'e düştük. Düşecek daha da. Yere sağlam basıyoruz, sağlam. Hangi adımı atıyorsak bilerek atıyoruz. Daha güzel olacak. Tüm dünya bugün Türkiye'yi konuşuyor. Daha fazlasını yapacağız, yaparız. İnşallah, Sivas'ımız nasıl buradan en güzel payı alıyor ise bundan sonra da bunu aynı şekilde göreceğiz. Ben şimdi diyoru ki, Yeter ki millet arkamızda olsun, yeterki Sivas bize güvensin. Sivas'a inanıyoruz. Çünkü siz hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadınız. Burada şimdi Sivas'tan soryorum, Türkiye yürüyüşünüzde yanımızda mısınız? Çetelerle mafya ile hukuk dışı örgütlenmelerle mücadelemizde yanımızda mısınız? Türkiye'yi daha aydınlık yarınlara taşıyacak mıyız, 12 Eylül'de ileri demokrasiye evet mi kardeşliğe evet mi?

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu kaybettik. Millet sevdası, memleket sevdası uğrunda hakka yürüdü. O gün sadece Sivas değil, Türkiye ağladı. Kendisini bir kez daha rahmetle yad ediyorum, mekanı cennet olsun, Allah ondan razı olsun. Yazıcıoğlu'nun 12 Eylül'de yazdığı şiir adeta yüreklerimize nakşoldu. Burası çok önemli, çünkü damdan düşenin derdini damdan düşen anlar.

Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum..

Nitekim onun arkadaşları, onun takipçileri, onun arkadaşları sağduyunun yanında yer aldı ve onun hatırasına sahip çıktı. MHP Genel Başkanı ve yönetimi vicdan sahibi ülkücülere zavallı derken, uşak derken, BBP haktan yana, adaletten yana, insanlıktan yana tavrını belirledi ve görüyorsunuz kendi arkadaşlarına baskı yapıyorlar. Sanatçılara, STK'lara, İl Başkanlarına baskı yapıyorlar ve ne diyor Genel Başkan diyor ki kim ki buna EVET derse hakkımı helal etmeyeceğim. Değerli kardeşlerim bizi baskı yapmakla suçlayanlar yani CHP, MHP, BDP asıl baskıyı millete kendileri yapıyorlar. CHP, MHP ve BDP'nin kampanyaları birbirini aratmıyor.

Bu değişikliğe kim karşı, CHP, MHP, BDP, TKP, İP, YARSAV bir kısım medya, Çeteler, bunlar karşı bu ittifaktan bu ülkeye bir hayır gelir mi? Bu ittifaktan bir yarar gelir mi? CHP'nin Genel Başkanı 27 Mayıs'ta hukukun siyasallaştığını söylüyor. Bu zemini kim hazırladı, CHP zihniyeti. Şu andaki Genel Başkan daha yeni siyasete başlamış. Kendisini konuşuyor. Zihniyetini konuşmuyor.Ya doğmamıştım diyor ya da ben siyasette yoktum diyor. Gençlerin siyasallaşmış bir hukuk sisteminde idam edildiğini söylüyor.

Bu millete tere satmayın. Bu millet herşeyi çok iyi biliyor. Bunu şahsım olarak ben yaşadım ben. Bana cezayı kesen Yargıtay'daki üst dairenin mensuplarının daha sonra CHP'nin üst kurullarında nasıl yer aldıklarını çok iyi biliyoruz. Onların zihniyetlerini de çok iyi biliyoruz. Yargının siyasallaşması tehliklei dir o zaman gel sen de bu değişikliğe evet de. Tuzun kokması iyi değildir öyleyse sen de gel 12 Eylül'de evet de.

Dün bir programda kendisini savunuyor. Diyor ki SSK'ya nasıl terör örgiütü mensuplarını aldığını anlatıyor. Neymiş efendim bu örgüt üyeleri ile bir tanışıklığı yokmuş. Hükümlü kadrosundan bunları işe almış. Hükümlü kadrosundan başka hükümlü yokmuydu onları alsaydın. Kadrolaşma bu CHP'nin genlerine işledi. Biri de kalkıyor bizi terör örgütü ile müzakere içinde göstermeye çalışıyorlar. AK Parti hiçbir terör örgütü ile masaya oturmaz, pazarlık yapmaz, müzakere yapmaz.

Terör örgütünün son dönemde ateşkes yapılmasını anlaşma gibi göstermeye çalışıyorlar. Her iktidar böyle bir anlaşmaya yanaşmaz. Asla siyasi iktidarlar böyle birşey yapmaz. Geçen gün, yazıyor çiziyorlar. Acaba bizden önce MHP, DSP, ANAP bunlar bölücü terör örgütünün başı ile görüşmediler mi? Kendileri görüşmez ama devletin ilgili kurumları onlarla görüşmeleri yapar. Ama Sayın Bahçeli, Sayın Ecevit, Sayın Yılmaz, sizler onun idamının durdurulmasının altına imzayı koymadınız mı?

Geçen Ecevit AB'ye şuraya buraya verilen sözlerden bahsediyor. Sayın Bahçeli de diyor ki Sayın Başbakan gereken açıklamaları yaptı benim birşey söylememe gerek yok. Benim milletim sizin nerede olduğunuzu çok iyi biliyor. Bu idamın nasıl ertelendiğini benim milletim çok iyi biliyor. Onun için CHP'ye oy veren kardeşlerime de söylüyorum geliniz, elinizi vicdanınıza koyunuz ve darbe anayasasını ayaklarımızın altına alalım, milletin anayasasına evet diyelim. Çünkü 12 Eylül'de AK Parti oylanmayacak, önümüze bir evet gelecek hayır gelecek. EVET mi çok gelecek Hayır mı çok gelecek ona bakacağız.

19 Gün kaldı. Gece gündüz koşacağız ve bu işi bitireceğiz. Şunu özellikle paylaşmak istiyorum. Kim hangi teşkilatı yaparsa yapsın, hangi kötülemeyi yaparsa yapsın bunlar hiç anayasayı konuşuyor mu? Başka şeyler konuşuyorlar. Çünkü Darbe anayasasını savunacak yanları yok. Parlamentoda oy kabinine girmediler. BDP'de oy kabinine girmediler. Şimdi hangi yüzle benim milletimin karşısına çıkıp ben gidip oy vermesemde siz gidin hayır diyin. Bu ne demek? Bu millet enayi mi? 12 Eylül'de sandıkları EVET'le patlatmaya hazır mıyız?

Şimdi bu pakette ne var?

Şehitlerimizin, dul ve yetimleri, gazilerimiz bizim üzerimizdeki en büyük en kutsal emanettir. Bu kesimlere artık öncelik tanınacak. Anayasa değişikliği ile kamu denetçiliği kurumunu getiriyoruz. Anayasa Mahkemesi'ni Türkiye İnsan Hakları Mahkemesi'ne dönüştürüyoruz buna EVET mi?

Diyordu ki CHP iki madde var. Eğer siz HSYk ve AYM ile ilgili olanları kaldırırsanız diğerlerinde destekleriz dedi. AYM'ye gittiler ve burada çok fazla birşey yok dediler ve onayladılar. Şimdi neden EVET demiyorlar. Şimdi diyor ki TBMM Anayasa Mahkemesi'ne üye seçmesin bunun dünyada örneği yok diyor. Bazı ülkelerde bazı gelişmiş ülkelerde AYM'nin tüm üyeleri meclis tarafından seçilir. Örneğin; Almanya, 16 üyenin 6'sını federal meclis, 6'sını federal konsey seçiyor. Avusturya 14+6 üyesi var. 20 Üyenin 18'i parlamento tarafından seçiliyor. Polonya 15 üyeli. Tüm üyeleri parlamento tarafından seçiliyor. Muhalefet dünyadaki bu gerçeği bildiği halde HSYK ve AYM'nin yapısını değişmesine neden müdahale ediyor. Yargıyı arka bahçe gibi görüyorlar. Bizim meclisimiz AYM'ye üye seçmiyor. Burada da dürüst davranmıyorlar. Şimdi 12 Eylül'de anayasa değişikliğne evet diyerek yargı üzerindeik siyasi müdahaleyi kaldırmaya evet mi? İnşallah artık Yargı birilerinin değil milletin yargısı olacak. Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçmeye evet mi? Ordu'dan atılan askerlerimiz için meslekten ihraç edilen hakim ve savcılarımız için yargı yolunu açıyoruz sivillerin askeri mahkemede yargılanmasına son veriyoruz, fişlemeye son veriyoruzbütün bu değişikliklere evet mi? Bir daha 27 Mayıs'lar yaşanmasın. Olay bu. Ben size ne anlattım bunlar ne anlatıyor.

Şimdi gideceksiniz sorarlar bu AK Parti ne yaptı?

Kitapları ücretsiz alınıyor mu? Üniversite biz gelmeden önce 45 Tl idi şimdi 200 +120 yardım ile 320 TL veriyouz. 1229 derslik yaptık Sivas'ta. 5 Fakülte hizmete girdi. Yurtlar noktasında da yatak kapasitesini 2670'ten 3860'a çıkarttık. Yaptıklarımız var devam ediyor. Sağlık'ta 118 trilyonluk sağlık yatırımı yaptık. İstediğin hastaneye gidiyor musun? İstediğin eczaneden ilacını alıyor musun? Ben başka birşey söylemiyorum. Ne çileler çektik çile bülbülüm çile. Şimdi Sivas'ta Eylül 2010'da aile hekimliğine geçiyoruz. İstediğinizde kapısını çalabileceğiniz doktorunuz olacak ve hiçbir ücret almayacak.

Sivas'ımıza 79 yılda ne kadar yol yapıldı? 24 Kilometre. Peki biz 7,5 yılda ne kadar yaptık 466 kilometre bölünmüş yol yaptık. Neredeyse 20 katı yol yaptık. Hala birileri geliyor buralarda bu iktidar ne yaptı diyor eline diline dursun daha ne yapacağım. Sivas Havaalanı, biz gelmeden önce Sivas Havaalanı'nın yılda yolcu miktarı neydi biliyor musunuz? 2002 Yılında Sivas havaalanından gelip geçen yolcu sayısı 1061 kişi. 2009 yılında bu rakam 124 bin 137'ye ulaştı. İnşallah bu yılın sonunda Sivas Havaalanını bitiriyoruz. Yeni terminal binasının hizmete girmesiyle kapasiteyi 2 milyon yolcuya çıkartıyoruz. Ankara Sivas hızlı tren projesi ile mevcut hattı 141 km kısaltıyoruz, seyahat süresini 12 saatten 3 saate indiriyoruz. Hala diyorlar ki ne yaptın insaf ya insaf! Şu an Ankara Sivas hızlı tren projesinin yüzde 20'si bitmiş durumda. 2003 Yılında sivas'a doğalgazı getirdik mi? Ayşe Hanım, Fatma Hanım, Hatice Hanım artık kombiye bastığında sıcak su akıyor mu? Artık on katlı apartmanın bodrumuna iniyor musun? Helka bunu yaşayacak ta benim Fatma Bacım neden yaşamasın?

Her evet demokrasiye davettir, adalete davettir. Her EVET özgürlüğe davettir, hukuka davettir. Biz TBMM olarak 14 gün 14 gece çalıştık ve bize verilen görevi yerine getirdik. Şimdi söz sizde. Hani Menderes diyor ya yeter söz milletindir bende diyorum ki karar da milletindir. Mühür sizde!"

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)