![]() |
#1 |
![]() “Ben Elmalık köyünden kamyoncu Şerif'in oğluyum. Attığım imzanın, söylediğim sözün arkasında dururum. Ne söylediysem odur. Ben gitmeyeceğim. İsteyen gider, isteyen gitmez” diyor, Yalova Milletvekili Muharrem İnce. Yalova ilçe iken, “kaymakam”lı bir söz vardı ya.. Bu saatten sonra, kendisinin açıklaması da, bana o sözü hatırlattı ama.. Haydi biz onu geçmiş olalım.. Muharrem Bey’in, bir gün önce söylediği sözleri aktaralım.. “Kızlar üniversiteye türban takıp giriyor. Hükümet, Başbakan ‘kamuda, ilköğretim, ortaöğretimde olmayacak’ diye niye bir açıklama yapmıyor? Sayın Cumhurbaşkanı niye konuşmuyor? Ne oldu da iki resepsiyon, bir resepsiyona indi? Bu, kamuda çalışanlara da türban taktırmanın, ilköğretimdeki çocuklarımıza da türban taktırmanın Çankaya’dan başlangıcı mı acaba? Onun için katılmıyoruz!” Dikkat ettiniz mi? “Katılmıyorum” demiyor kamyoncu Şerif’in oğlu Muharrem Bey.. “Katılmıyoruz” diyor. Kimin adına diyor? “Elmalık köyü sakinleri adına” diyecek hali yok herhalde.. CHP Grup Başkanvekili sıfatı taşıdığına göre.. CHP Grubu adına söylüyor bu sözü.. Ama aynı gün akşam saatlerinde, Genel Başkanları Kemal Bey, gazetecilere şirin görünmek için, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılıp katılmayacakları şeklindeki soruya “29 Ekim’e daha çok var” cevabı verince.. Kamyoncu Şerif’in oğlu, açığa düşüyor.. Hem de fena şekilde açığa düşüyor. Karşımızda genel başkanı ile, grup başkanvekili ile ciddi bir parti değil, herkesin kendi başına buyruk hareket ettiği, herkesin kendi babasını öne çıkarıp, “Ben ... oğluyum” diyerek sözler verdiği, çalımlar atmaya kalkıştığı bir toplulukla karşı karşıya olduğumuzu anlıyoruz. Açığa düştüğünü anladığı için de, “Ben açığa düşerim ama, genel başkanımı açığa düşürmem” diyor.. Hani bazılarını suçluyorlar ya.. “Biat kültürü ile hareket ediliyor. Hangi devirde yaşıyoruz” diyorlar ya.. İşte onun dört dörtlük örneğini veriyor, Muharrem İnce.. Genel Başkanını ilahlaştırmaya kalkışıyor! Genel Başkana “Sen ne dersen eyvallah, boynumuz kıldan ince” diyor.. Soyadı da “İnce”; boynu da ince, kamyoncu Şerif’in oğlunun.. Ama “ince”lik, Genel Başkanla sınırlı... Halkın inancına, halkın değerlerine sıra gelince, “saygı”yı bırakıyor, zorbalığa soyunuyor Bay İnce... Ama ilginçtir, inceden inceye, mesaj da vermeye çalışıyor Muharrem Bey.. Davete katılmama kararı ile ilgili olarak, “Bu konuyu, kimlerle, nerede, ne zaman konuştuğumu ben biliyorum” diyor. Yani, “Parti olarak resepsiyona katılmama kararı aldık. Buna göre katılmama kararını ben açıkladım. Ama Genel Başkanın sözleri, alınan kararın dışında, durumu idareye yönelik” demeye getiriyor Bay İnce. Evet, birebir bunu söylemiyor ise de, başka bir izahı da yok, İnce’nin sözlerinin.. Başka türlü izahı olamaz; “Ben nerede, kimlerle, ne zaman bu konuyu konuştum, biliyorum” açıklamasının.. Şimdi ben merak ediyorum.. 29 Ekim’e kadar, CHP’de kimler baskın çıkacak.. “Kim erken kalkarsa, onun darbe yaptığı” örneklerdeki gibi, CHP’de de kim erken kalkarsa, onun dediği mi olacak? Yoksa, başörtü konusunda nasıl bir politika izleyecekleri konusunda, oturup adam gibi bir karar mı verecekler?.. Sabah söylediklerini, akşam unutacaklar mı? Grup Başkanvekilinin öğle vakti söylediğini, Genel Başkanları hemen o gece yalanlayacak mı? Yoksa, “Bir temel hakka bile dürüstçe yaklaşamayan bir siyasi parti, ülkenin devasa sorunları hakkında hiçbir çözüm getiremez. Halkın da güvenini kazanamaz. Bırakalım bu çapaçul politikaları!” deyip, dürüst bir çizgi izlemeye başlayacaklar mı? Bekleyip görelim.. Bakalım kamyoncu Şerif’in oğlu ne yapacak? Partisindeki arkadaşları ne yapacak? Ali KARAHASANOĞLU / YENİ AKİT
![]() Konu CeVHeR tarafından (10-16-2010 Saat 22:52 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bu arada ''Vakit'' gazetesinin adı ''Akit'' değil, '' Yeni Akit'' olarak değiştirildi...
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Teşekkürler Nusret
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Bu açıklamalardan sonra Bay Kemal'e 'dam üstünde saksağan, gel bize bağzı bağzı' isimli eseri armağan edelim...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|