![]() |
#1 |
![]() AK Parti'nin hukukçu kurmaylarından Burhan Kuzu, SP'yi eleştireyim derken, başörtülü aday konusunda garip açıklamalarda bulundu. Kuzu'nun SP'ye yönelik "adaylarının çoğu başörtülü, zaten barajı da aşamazlar" gibi sözleri Milli Görüş Camiası'nda büyük tepki topladı.
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti Millletvekili Burhan Kuzu, Saadet Partisi'nin başörtülü milletvekili adaylarına tepki gösterdi. Kuzu katıldığı programda Saadet Partisi'ni sert bir dille eleştirirken Show Tv'nin telefonları kilitlendi, programa katılan konuklar programda söz hakkı alabilmek için birbirleriyle yarıştılar... AK Parti'li Kuzu'nun büyük tepki toplayan sözleri şöyle: "Şimdi bazı partiler bizimle yarışıyor mesela Saadet Partisi... Adını söyleyelim de nasıl olsa hükümet olacak halleri yok. Reklam da olmaz.... Nerden mi biliyorum Allah'ın bildiğini kuldan mı saklayalım! 38 bayan adayın 34'ü başörtülü, 38 olsa ne yazar ki zaten hadi diyelim tamamını verdin. Sorumlu insanlar ne yapacaklarına karar verirken düşünür. Niçin bugün muhalefet bol keseden atıyor nasıl olsa ben gelemeyeceğim direksiyona bana ne diyor atarım gitsin." AK Parti'li Kuzu, Saadet Partisi ile ilgili sözlerine salondan destek beklerken, Kuzu'ya karşı çıkan insanlar Show TV'nin telefonlarını kilitledi. 20. Dönem Refah Partisi Ordu Milletvekili ve Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Hasan Öz, AK Partili Kuzu'ya sert tepki gösterdi. Öz, şunları söyledi: "İşin başında başörtüsü namusumuzdur diyerek yola çıkan AKP, bu konuda halkımızın beklentisine cevap verecek hiçbir icraat yapamamıştır. Hatta halkımızın gündemimizde başörtüsü yoktur diyerek küstahça açıklamalar yapmışlardır ancak 8 yıllık hükümetleri döneminde başörtüsü zulmü artarak devam etmiştir. Milletimizin taleplerine cevap verecek icraatları biz bedel ödeyemeyiz diyerek ellerinin tersi ile itmişlerdir. Bu konuda 40 yıldır bedel ödeyerek mücadele veren tek hareket Milli Görüş hareketi ve onun siyasi partileri olmuştur. Milletvekilleri meclisten ve vatandaşlıktan çıkarılmış, partileri kapanmıştır ancak öyle bir yol açılmıştır ki bir gün gelecek değil AKP, CHP bile TBMM'ye başörtülü milletvekili sokmak zorunda kalacaktır. Çünkü milletin iradesinin karşısında kimse duramaz. Bütün bu olaylar göstermiştir ki milletin gerçek temsilcisi Milli Görüş hareketi ve onun da tek temsilcisi Saadet Partisi'dir. Öyleyse başörtü zulmünün ortadan kalkmasının tek çözüm yolu Saadet Partisi'nin meclise girmesi ve yönetimde olmasıdır. Halkın tepkisinden anlıyoruz ki inançlarında taviz vererek değişim gösteren AKP zihniyetinin artık milleti temsil edemeyeceği teşkil edilmiştir. Bu konuda tepki gösteren halkımıza şükran borçluyuz. Burhan Kuzu Bey'in yapacağı tek şey ise halkımızdan özür dilemek ve siyasetten çekilmektir. SON KAMUOYU YOKLAMALARI: SP'NİN OYU % 7 Merhum Prof. Dr Necmettin Erbakan'ın Saadet Partisi'nin başına geçmesinin ardından Saadet Partisi'nde hızlı bir yükselişin yaşandığı anketlerde görülürken, Erbakan'ın vefatından sonra da Saadet Partisi'nin oylarının yükseldiği kamuoyu yoklamalarından ortaya çıkıyor. Erbakan'ın ardından Genel Başkanlık koltuğuna oturan Prof. Dr Mustafa Kamalak'ın hem bireysel özellikleri hem de siyasi duruşu halk tarafından olumlu tepkiler alırken halkın Saadet Partisi'ne olan ilgisi de yapılan kamuoyu yoklamalarında açıkca ortaya çıkıyor. Erbakan'dan sonra Genel Başkanlık koltuğuna oturan Kamalak, 5 yıllık ilkokulu 4 yılda, 7 yıllık İmam-Hatip Lisesini ise 6 yılda bitirmeyi başarmış, hem Anayasa Hukuk'u hem de iktisat profösörlüğü yapmış olması ayrıca Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeliği ve Kurucu Dekanlığı yapmış olması ve siyasi noktadaki duruşu halktan olumlu tepkiler almasını sağlamıştır." habervaktim
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|