Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-25-2011, 18:37   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart Ülker Cafe Crown`u ABD`ye Sattı!.
Yaptığı uluslararası şirket alımlarıyla gündeme gelen Ülker, bu sefer bir satış haberine konu oldu.
Starbucks`ın en büyük rakibi ABD`li Caribou Coffee, Ülker`in kahve zinciri Cafe Crown`u satın aldı. Türkiye`nin önde gelen gruplarından Ülker, alışverişte. Geçen günlerde Şok`u 600 milyon liraya satın alarak discount (indirimli market) sektörüne adım atan Ülker, bünyesindeki kafe zinciri Cafe Crown`u ise dünyada Starbucks`un en büyük rakibi Caribou Coffee`ye sattı. Başarılı markaları satın alması ile ünlü Ülker`in Cafe Crown`u elden çıkaracağı uzun bir süredir sektörde konuşuluyordu.

16 ülkede 415 şubesi var Radikal gazetesinin haberine göre; 2003 yılında Yıldız Holding bünyesinde kurulan Cafe Crown`un 7 farklı şehirde 28 şubesi bulunuyor. Şubelerin yarısı franchise. 1992 yılında kurulan ABD`li Caribou Coffee`nin ise 16 ülkede 500`ün üzerinde şubesi bulunuyor.
Şirket, ABD pazarında Starbucks`tan sonra ikinci büyük kahve zinciri. 2010 yılında 283 milyon dolar ciroya ulaşan ABD`li zincirin dünya genelinde 6 binin üzerinde çalışanı bulunuyor.

200 milyon dolarlık rekabet Türkiye kahve pazarı 200 milyon dolarlık bir hacme ulaştı. Sert bir rekabetin yaşandığı sektörün iddialı oyuncuları arasında Starbucks, Robert`s Coffee, Gloria Jeans, Illy, Caffee Nero, Testa Rossa, Kahve Dünyası, Lavazza, Coffee Republic yer alıyor. Caribou`nun da pazara adım atması ile rekabetin daha da artması bekleniyor. (RADİKAL)

ÜLKER BAZI ŞİRKETLERDEKİ PAYLARINI SATTI

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş, bazı şirketlerdeki paylarını sattığını duyurdu. Ülker Bisküvi’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen ayrı açıklamalarda, yönetim kurulu kararı ile finansal tablolarının sadeleştirilmesi amacıyla, PNS Pendik Nişasta A.Ş’deki paylarının tamamının 24 milyon 850 bin lira bedel üzerinden, Besler Gıda ve Kimya Sanayi ve Tic. A.Ş’deki paylarının tamamının 23 milyon 200 bin lira üzerinden, Sağlam GYO A.Ş’deki paylarının tamamının ise 5 milyon 400 bin lira bedel üzerinden satılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Şirketin diğer bir açıklamasında ise şunlar kaydedildi: "Bağlı ortaklıklarımızdan Birlik Pazarlama San. ve Tic. A.Ş’den aldığımız bilgiye göre, şirket 23 Haziran 2011 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile yüzde 40 oranında paya sahip olduğu 11 milyon 500 bin lira sermayeli Hero Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş’deki 1 lira nominal değerli 4 milyon 600 bin adet hisse senedinin, finansal tablolarının sadeleştirilmesi kapsamında 14 milyon 800 bin lira bedel üzerinden Yıldız Holding A.Ş’ye satılmasına karar vermiştir."

analiz merkezi

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-25-2011, 19:11   #2
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
enteresan.!

artık cafe crown içmiyoruz. ne nescafe ne cafe crown. en iyisi İran malı Mahmood

Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-25-2011, 19:14   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
Beylerbeyi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
enteresan.!

artık cafe crown içmiyoruz. ne nescafe ne cafe crown. en iyisi İran malı Mahmood

abi bu çok iyiydi...
kafein oranını yüzde 20 arttırmışlar...
final dönemi bi gece uyumamak için bi fincana 3 kutu boşaltıyordum
Alt 06-25-2011, 19:17   #4
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
İlk defa gördüm onu :S

Crown fındıklı çok içerdim şu mavilisinden.
Şimdi normal nescafeye sardım gene.
Alt 06-25-2011, 19:17   #5
Kullanıcı Adı
Hüdavendigâr
ulaaaaa
Hüdavendigâr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-25-2011, 19:21   #6
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
hiç birini içmeyin bence türk kahvesi gibisi yok...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-25-2011, 19:23   #7
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hiç birini içmeyin bence türk kahvesi gibisi yok...

kim uğraşacak onu yapmak için
ketıl varken
Alt 06-25-2011, 19:25   #8
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kim uğraşacak onu yapmak için
ketıl varken
öğrenci milleti değilmi işte herşeyin hazırını bekler
ketılda makarna yapanını bile duydum
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-25-2011, 19:26   #9
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
öğrenci milleti değilmi işte herşeyin hazırını bekler
ketılda makarna yapanını bile duydum

yaptık
ketılda makarna,yumurta ve hazır çorba yapmışlığımız vardır

Konu İntifada tarafından (06-25-2011 Saat 19:28 ) değiştirilmiştir.. Sebep: ketil nedir :/
Alt 06-25-2011, 19:28   #10
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Ula ne kadar pisliksiniz kusasım geldi :S

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)