![]() |
#1 |
![]() ![]() Sağlık Bakanlığı yabancı doktor ve hemşirelerin Türkiye’de çalışmasının önünü açıyor. Bakanlık kaynakları, Kararname’ye bu maddenin eklenmesinde tam gün yasası nedeniyle hastanelerde muayenelerin aksadığı iddialarının etkili olduğunu ifade ederken, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de ameliyat olamayan hastaları “İhtiyaç olursa bu hastalarımızı uçak ambulansa koyacağız, Avrupa’ya götürüp orada tedavi ettireceğiz” diyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın şimdi de Avrupalı hekimleri Türkiye’ye getirmeye hazırlandığı konuşuluyor. -TASLAK YASALAŞIRSA, TÜRKİYE’DE ARTIK SADECE TÜRK HEKİMLERİ ÇALIŞMAYACAK- Taslakta Türkiye’de sadece Türk hekimlerinin çalışabileceğini düzenleyen 1219 Sayılı Kanunda değişikliğe gidildi. Kanunun birinci maddesinde yer alan Türkiye’de hekimlik yapmak için "Türk olma" şartı kaldırıldı. -HEMŞİRELERİN TÜRK OLMA ŞARTI DA KALDIRILIYOR- Taslakla ayrıca hemşirelik kanununda yapılan düzenleme ile hemşirelerin Türk olma şartı da kaldırılarak yabancı hemşire çalıştırmanın önü açılıyor. Kaynak
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Aslında hoş bir haber değil. Keşke böyle bir uygulama olmasa. Fakat şunu da herkes bilmeli ki hiç kimse vazgeçilmez değildir. Başbakanımızın da dediği gibi bu ülkede her gidenin yeri mutlaka doldurulur. Kimse kendisini, tek başına devlet için vazgeçilmez bir güç olarak görmemeli.
Bizim doktorlarımız bu ülkede kendilerini vazgeçilmez sanıyorlarsa, bu ülkeye amiyane tabirle posta koyuyorlarsa, mutlaka karşı bir adım atılmalıydı. Devletimiz de gerekeni yapma peşinde. İnşAllah bundan sonra doktorlarımız, vazgeçilmez olmadıklarını anlayarak daha dikkatli olurlar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Şimdi kemalistler protesto eder bu kararı, "beni Türk hekimlerine emanet edin.." dedi atamız siz yabancı doktorları getiriyorsunuz başımıza diye, bence gayet iyi oldu Eşref abinin dediği gibi... Rekabet ortamı olmalı, kimse kendini kimseden üstün görmemeli..
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() bence saçma bir karar...
neden tıp fakültesi açıyorsunuz o halde ? |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Doktorlar tam gün yasası sebebiyle daha fazla para kazanmak için hasteleri terk ettiyse elbet açık kapanmalı.
Hem hastanede çalış,hem özel muayene işlet,hem öğretim üyesi ol,ohh kebab valla.Bilmem ne yemini ediyorlar bunlar,sanırım para neredeyse ben oradayım anlamına geliyor bu yemin. Şimdi hastanelerde açık var diye propaganda yapılıyor sürekli.Sağlık bakanlığıda,doktorların hastaları kendi muayenesine gönderdiğini söylüyor. Doktorlar kaç saat çalışıyor baya merak ediyorum.Yemek molaları ne kadar ? Kaçta başlıyorlar kaçta çıkıyorlar hastaneden ? Sağlık bakanı açıklama yaptı 'hala bazıları rant peşinde' diye,bunu diyorsa ve adım atıyorsa vardır bir bildiği. |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Muayene mi lan ne biçim kelime bu ? Muayane mi yoksa ? |
||
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ithal bi doktorla hemşiremiz yoktu..
onlarda geldi... vatana millete hayırlı olsun ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() hocam ağzına sağlık ne iyi konuştun , üniversite hastanelerinde neredeyse muayene olamaz olmuştuk, '''KARTIMI VEREYİM DETAYLARI ORADA ANLATIRIM '' herkes bu kelimeyi bilir sanırım. !!!!!! ne olacak bide uzman ya , tamam hocam deyip herkes gitmek durumunda kalıyordu,, ne yalan söyliyim bende bi keresinde vermiştim...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Peki ya hastaların bu gelecek ithal doktorlara güveni ne olacak ? Empati yapıldı mı acaba ?
Ya hastalar bu doktorların ameliyatlarına girmek istemezlerse ? Bunlar düşünüldü mü ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Yabancının ilacı nasıl içiliyorsa,ameliyatta olur elbet.
Tüm hastanelerde yabancı doktor olacak değil elbet.Bunun bir ön ayarını yapacaktır sağlık bakanlığı. Godoslamasına girişmezler. Konu Hüdaverdi tarafından (10-01-2011 Saat 20:00 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|