![]() |
#1 |
![]() Kosova'da tarihi Türk dili kararı!
KOSOVALI Türk siyasiler verdikleri Türk dili mücadelesinden zaferle çıktılar. Prizren Belediyesinde iki yıldan bu yana verilen Türk dili kullanımı mücadelesi, oy çoğunluğu ile Prizren Belediye Meclisi’nden geçti. Prizren Belediyesi Meclisi’nde oy çoğunluğu ile Türk dilinin kullanımı yönetmeliği kabul edildi. Kabul edilen yönetmelikle birlikte Türk dili Prizren’de devlet resmi yazışmaları, belediye yazışmaları yanı sıra nüfus, ehliyet ve yollardaki tabelaları ile diğer yazışmalarda Arnavutça dili ile eşit olarak kullanılacak. Prizren Belediyesi çerçevesinde dillerin kullanımını düzenleyen yönetmelik, uzun bir zamandan sonra partiler arasında uzlaşmaya varılarak gündeme alındı ve oybirliğiyle kabul edildi. Yönetmelikle ilgili mücadele veren Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) meclis üyeleri, belediye çapında Türkçenin dillerin kullanımı yasasına göre düzenlenmesinde ısrarlı oldular. Konuyla ilgili komisyon kurularak, diller yasasının daha ayrıntılı bir şekilde incelendikten sonra yönetmelik de hazırlandı. http://dunya.milliyet.com.tr/kosova-...44/default.htm Bu haber nasıl yorumlanmalı Az çok kafası basanlar anlamıştır
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() yorumları bekliyorum
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Türk nufusu ve dili çok orada ve çevre ülkelerinde bosna olsun arnavutluk olsun vs.
Bunun olması içinde terör olayına da baş vurulmamış,veya bazı örgütler bunu bahane olarakta kullanmamış,''özerlik bile yetmez'' dahi denmemiş,kabul edilmesi doğal ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ben 2 milyonla 72 milyonu kıyas edemeyiz diye düşünüyorum...
ayrıca türkçe Türkiyenin resmi dili olması hasebiyle, türkiye ile aralarında olan gerek ekonomik gerek sosyal ilişkilerin ilerletme adına düşünülmüş olabilir diyede düşünüyorum... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Kosova'da kaç milyon Türk var ?
Vikipedia'ya sordum Kosova nüfusu 2 milyon %3 veya %4 oranından Türk var Türklerin yoğun yaşadığı bölge belediyelerinde Türkçe de yazışma dili olarak kullanılıyor Türkçe tabela Türkçe fatura Vesair. Kosova'da 100 bin Türk için böyle bir yasa yapılabiliyor Türkiye'de ki 6-7 milyon Kürt için daha fazla şey yapabilmeliyiz.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|