![]() |
#1 |
![]() Ali Atıf Bir
![]() İhsanoğlu için ekmek “Ekmek için Ekmeleddin” sloganı beyin fırtınası sonunda bulunmuş. Bu güzel bir şey. Gerçekten ben, bizzat, şahsen, kendim o fırtınadaki beyinleri çok merak ediyorum, beyin yapılarını, kıvrımlarını, nasıl işlediğini ve de Ekmeleddin Bey’in o beyinleri nereden bulduğunu? Kolay bulunmaz böyle beyinler. Ekmeleddin’den ekmek çıkarmak gerçekten kolay iş değil. Zor iş. İletişim hatta siyasi iletişim işini bilemeyecek kadar zor iş. Zor beyinler bunlar. Üstelik biliyor musunuz, bu beyinleri pazara çıkarın hepsi kendi beynini bir daha satın alır. İhsanoğlu pardon insanoğlu ne garip bir mahlûk ya. Hah ben de bir şey buldum. İhsanoğlu değil insanoğlu. Ekmeleddin İnsanoğlu. Oldu mu? Olmadıysa İnsanoğlu için ekmek. Buldum, buldum. Hem de beyin fırtınası falan yapmadan buldum. Süper miyim, deha mıyım ben neyim. Hiçbir şey yapmadan buluyorum işte. Bu yazı böyle uzar gider ama kimseye bir faydası olmaz. Ekmek için Ekmeleddin’in Ekmeleddin İhsanoğlu’na şu âna kadar konuşulmaktan, gündeme gelmekten başka faydası olmadığı gibi. Bazıları diyor ki: “Ne güzel konuşuluyor, farkına varılıyor işte daha ne isteniyor?” O zaman Pekmez için Pekmeleddin sloganını üretseydiler ya. Hem daha komik hem de abuk; daha fazla insana yayılır ve konuşulurdu. Laf olsun torba dolsun diye işkembeden atanlara şunu söyleyeyim: Konuşulmak kadar neyin konuşulduğu da önemlidir. Şu âna kadar hâlâ Ekmeleddin İhsanoğlu’nun duruşunu öteleyecek bir iletişim çizgisi yok. Bir iletişim söylemi yok. Anlayacağınız işler kötüye gidiyor. Ben, İhsanoğlu’nun stratejistlerinin yerinde olsam bu saatten sonra Erdoğan’ın ne kadar iyi başbakan olduğu, cumhurbaşkanı olarak Türkiye’nin Erdoğan gibi bir değeri kaybedeceği üzerine odaklanır ve AK Partililer’i can evinden vururdum. Neden? Yanıt basit. Yapılanlara baktığımda İhsanoğlu’nun başarısının Erdoğan’ın başarısızlığına bağlı olduğunu görüyorum. Erdoğan’ın başarısız olabilmesi için de AK Parti seçmeninin ve Erdoğan sempatizanlarının onu cumhurbaşkanı olarak istememeleri lazım.O da nasıl olacak? Onları Erdoğan’ın başbakan olarak daha değerli olduğuna ikna ederek olacak. Yoksa, yoksa… MHP-CHP tarafı da Erdoğan’ın başbakan olarak kendileri için daha tehlikeli olduğunu biliyorlar da bu nedenle mi cumhurbaşkanı olmasını istiyorlar? Kesinlikle olabilir. Öyle olmasa insan “çatı adayını” nasıl böyle slogansızlıklara, iletişimsizliklere, araştırmasızlıklara kurban eder? Değil mi? Çekirgelik Uyanıklık; sadece özgürlüğün değil, başarının gereğidir. Beecher Kaynak Bugün 17.07.2014
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|