Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Köþe Yazýlarý Köþe yazýlarý burada paylaþýlýyor.

Stil
Seçenekler

Alt 01-18-2008, 03:58   #1
Kullanýcý Adý
CeVHeR
Standart Türban ´siyasi simge´ ise, ´çarþaf´ serbest olsun! ( ALÝ KARAHASANOÐLU )
Þimdi geldik, fýndýk kabuðunu doldurmayan son tartýþma konusuna, “Baþbakan da, türbanýn siyasi simge olduðunu kabul etmiþ”miþ, yaklaþýmýna!
Hay sizin anlayýþýnýza da, mantýðýnýza da, Türkçe bilginize de..
Ama haklýsýnýz, Türk okullarýndan birisinden deðil, büyük ihtimalle azýnlýk okullarýndan birisinden mezun olmuþsunuzdur. Lisede bile yabancý dille eðitim görünce de, Türkçe bilgi kýtlýðýnýz, böyle anlamsýz laflar ettiriyor size iþte!
Yani; “Türban velev ki siyasi simge olsun.. Yasaklanmasý mý gerekir?” cümlesini alýp da, “Türban siyasi simgedir” ifadesine nasýl çevirirsiniz?

Gerçekten, ahlâksýzlýkta sýnýr tanýmýyor bu kartel yazarlarý!
Onlar, yasakçýlýkta öyle kaskatý kesilmiþler ki; önlerine konulan her türlü açýlýmý, yeni büyük tartýþmalarýn sebebi olan ifadeler olarak takdim edip, kaldýklarý yerden kavgaya devam ediyorlar!
Oysa tamamen kilitlendiklerinin farkýnda deðiller.
Ne diyorlar: “Baþbakan da kabul etti ki; türban siyasi simgedir!”
öyle mi?
Peki o zaman, ben de kabul edeyim: “Türban serbest olmasýn!”
Ben de size destek vereyim..
Türban siyasi simge ya..
Dolayýsý ile, o siyasi simge yine yasak olsun!
Sizinle bu konuda anlaþtýk.
Peki; türban “siyasi simge” olduðuna ve “siyasi simge” olduðu için türbana karþý çýktýðýnýza göre, artýk türban dýþýndaki baþý örten giysilere “siyasi simge” diyemezsiniz deðil mi?
örneðin çarþaf!
Türban ile uzaktan yakýndan bir ilgisi yok.
Türban “siyasi simge” olduðuna göre, herþey sizin dediðiniz gibi olsun; “Türban yine yasak olsun, ama isteyenler çarþaf giyebilsinler!”

Oturduðunuz yerden, homur homur homurdanmayýn caným, “simge” dediðiniz þey, otuz tane olmaz ki..
Sizin düþüncelerinize saygý gösteriyoruz iþte.. “Simge” dediniz diye, sözünüzü dinleyip, “Biz böyle bir simge bilmiyoruz ama, onlar direniyorlar, biz de kabul edelim simge olduðunu” deyip, alternatif üretiyoruz iþte..
Türban yasak, çarþaf serbest olsun!
Böylece, “Türban son kýrk yýlýn icadý. Eskiden türban yoktu ki!” þeklindeki itirazlarýnýzý da dikkate almýþ oluruz.
Gerçekten son 40 yýl içinde geliþtirilen bir giysi deðil, yüzyýllardýr Anadolu’da, hatta Trakya’da çok yaygýn olarak annelerimizin kullandýðý çarþafla, yani yerli bir giysi ile bu sorunu çözmüþ oluruz!
“Bre ham yobaz, biz türbana bile karþý çýkýyoruz, sen kalktýn bir de baþýmýza çarþafý mý bela edeceksin” diyerek, laikçilerin hepten sinirlendiklerinin farkýndayým..
O zaman, düþüncelerini saðlam temeller üzerine oturtsunlar..

“Siyasi simge” diye türbaný yasaklýyorlarsa, türbanýn dýþýndaki giysilerin serbest olmasý da,”biz simge olduðu için karþý çýkýyoruz” þeklindeki yasak gerekçesinin doðal sonucu olduðunu, bir zahmet anlasýnlar artýk..
Aslýnda insanlarýn inançlarýna, baþýný örtmelerine bir itiraz yok da, sadece siyasi anlamý olan “türban”a karþý çýkýyorlarsa, zorunlu olarak yüzyýllarca öncesinden gelen “çarþaf”a da “peki” demeleri gerekir..
Neyse, çarþaf laikçileri çok kýzdýrdýðýna göre, gelin orta yerde buluþalým: “Baþörtü”de karar kýlalým..
Hani diyorsunuz ya, “Ananevi olarak annelerimizin örtüsü ile ilgili bir sorunumuz yok” diye..
Yasakçýbaþýlar; yarýndan tezi yok, üniversitelerin kapýsýna gidip beklesinler..
Baþörtü ile gelenlerin içeri alýnmasý, türban ile gelenlerin geri çevrilmesi uygulamasýný baþlatsýnlar!
Fikirlerinde samimi iseler tabii!
Yoksa, adam kandýrmak için, “Baþörtüye bir þey demiyoruz, türban yasak” diyorlarsa, “Haydi oradan sahtekârlar, haydi oradan hokkabazlar” deme hakkým doðar benim de!

öyle ya, mütedeyyin kýzlarýmýzýn amacý, sadece baþlarýný örtmek..
Ha baþörtü olmuþ, ha çarþaf olmuþ, ha türban.. Birine “siyasi simge” diyorsanýz, diðerini serbest býrakýn. Diðerine baþka bir itirazýnýz varsa, öbürünü serbest býrakýn..
“Ama, bunlarýn hepsi siyasi simge; baþörtü de, çarþaf da, türban da” diyorsanýz, o zaman da, sizin derdinizin “siyasi simge” falan olmadýðý, derdinizin Kur’an-ý Kerim’de emredilen bir farzýn yerine getirilmesinin engellenmesi olduðunu söylerim size..
öyle ya.. Biz iyiniyetle, birden fazla giysi öneriyoruz size..
Ona da “olmaz”, buna da “olmaz”, þuna da “hayýr” diyorsanýz, “Canýnýz cehenneme” deyip, yolumuza devam etmek de, bizim hakkýmýz olsa gerek!
öyle deðil mi, Sayýn yasakçýlar!

Ali KARAHASANOÐLU / VAKÝT 17/01/2008

Konuyu Beðendin mi ? O Zaman Arkadaþýnla Paylaþ
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-18-2008, 04:00   #2
Kullanýcý Adý
dildade
Standart Türban ´siyasi simge´ ise, ´çarþaf´ serbest olsun! ( ALÝ KARAHASANOÐLU )
sevdim bu yazýyý 8)
dildade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-18-2008, 04:04   #3
Kullanýcý Adý
CeVHeR
Alıntı:
dildade Nickli Üyeden Alýntý
sevdim bu yazýyý 8)
Ben Ali Karahasanoðlu' nun bütün yazýlarýný seviyorum ve herkese tavsiye ediyorum. Ayrýca teþekkürler...
Alt 01-18-2008, 04:07   #4
Kullanýcý Adý
dildade
düþünüyorum düþünüyorum bir sebep bulamýyorum neden sevdim acaba : : :
dildade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-18-2008, 04:08   #5
Kullanýcý Adý
CeVHeR
Alıntı:
Anladým ben onu...
Alt 01-18-2008, 04:09   #6
Kullanýcý Adý
ümitli_bekleyis
Alıntı:
Neden acaba çok ilginç : Bu arada yazýyý tamamen okumadým ama dayanamadým yorum yazdým.Hemen okuyayým.Emek vermiþ
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-18-2008, 04:13   #7
Kullanýcý Adý
ümitli_bekleyis
Bu yazýdan sonra Türbana sýcak bakmaya baþlarlar herhalde . Çünkü ayný insanlar çarþafa " cýss " gözüyle bakýyorlar.Türbana razý olurlar muhtemelen.Onlarýn yan bakmadýklarý ne var ki ? Say say bitmez .En iyisi paylaþana teþekkür edip , susmak ;)
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-18-2008, 04:14   #8
Kullanýcý Adý
CeVHeR
Alıntı:
ümitli_bekleyiþ Nickli Üyeden Alýntý
Bu yazýdan sonra Türbana sýcak bakmaya baþlarlar herhalde . Çünkü ayný insanlar çarþafa " cýss " gözüyle bakýyorlar.Türbana razý olurlar muhtemelen.Onlarýn yan bakmadýklarý ne var ki ? Say say bitmez .En iyisi paylaþana teþekkür edip , susmak ;)
Rica ederim Eda kardeþim...
Alt 01-18-2008, 06:38   #9
Kullanýcý Adý
amasralii74.5
ben bu zekaya ve bu yazýya þapka çýkarýrým (þapka da takmýyorum. siyasi simge olarak kabul edilebilir :D)
yazar dediðin böyle akýllý olur.ali karahasanoðlundan allah razý olsun.çok iyi bir tespit yapmýþ. bunlarýn zaten haklý bir yönleri yok.nerden tutsan insanýn elinde kalýyor fikirleri.bunlarýn kafalarýnda fikir olduðunu da düþünmüyorum ben ama, anladýnýz siz onu ......ben yinede saygýmý kaybetmeyeyim. :D :D
paylaþým için teþekkürler

amasralii74.5 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)