Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 04-02-2008, 11:59   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Abdullatif Şener Kararını Açıkladı
İsmi birçok oluşum ve parti ile anılmaya başlanan Şener, hakkındaki iddialara bir bir cevap verdi: Şener AK Parti ile küskün mü, yeni parti yolda mı? İşte bu sorulara cevabı

İsmi birçok oluşum ve parti ile anılmaya başlanan Şener, hakkındaki iddialara bir bir cevap verdi: Şener AK Parti ile küskün mü, yeni parti yolda mı? İşte bu sorulara cevabı:

5N1K'da Cüneyt Özdemir'le konuşan eski Bakan Abdullatif Şener, önemli açıklamalar yaptı.

Programda öncelikle AKP kapatma davası ile birlikte Türkiye'nin içine girdiği durumu değerlendiren Şener,"İktidar yasama yetkilerini kullanarak bu davanın önünü kesmeye çalıyışor, başka kesimler ise hukukun fazla zorlandığını düşünüyor. İktidar eğer güç yarışının dışında alternatifinin olduğunu düşünürse bu çatışma sürer.Bu da ülkeyi tehlikeli bir duruma sürükler" dedi.

Kendisinin siyaset anlayışı açısından farklı bir tutumu her zaman savunduğunu belirten şener,"Ben sürekli toplumu kucaklayan, hukuk devletine sahip çıkan bir anlayıştan bahsettim. yanlış anlaşılıyor değil, niye yanlış anlaşılıyorum diye düşünmek gerekir." derken, 22 Temmuz sonrasında bu geriliminden çıkılacağını düşündüğünü de belirttti.

Peki Şener'le AK Parti yöneticileri arasında soğukluk var mı?

Şener ilk kez bu soruya net yanıt verdi:

" Var olan durum ile ilgili fikirlerimizi doğrudan iletme durumunda değiliz. Kimse partiden bana sormuyor. ne yapmak gerekir diye zaten."

Bu kavga ortamında olmadığı için memnun olduğunu söyleyen Şener, Cüneyt Özdemir'in "Türkiye nereye gidiyor?" surusuna şu karşılığı verdi:

"Bu süreç Türkiye'yi sağlıklı bir yere götürmüyor. İran ve Kuzey ırakla ilgili ciddi sorunlar yaşıyor. ABD-İran gerginliği gündemde. İç dinamikler de ekonomik açıdan zaafiyetler yaşıyor. Kimse büyük bir ekonomik dalganın gelmeyeceğini söyleyemez, ama siyaset Yargı'ya takılıyor. Büyüme oranları açıklandı yüzde 4. 5 çıktı. Türkiye yüzde 6'nın altındaki büyüme oranını tehlikeli kabul etmelidir.
Dünya bir kriz ortamına sürüklünirse, Türkiye de peşinden gider. Cari açık çok büyük olduğu için, yabancı şirketler paralarını çekmek zorunda kalırsa kriz nedeniyle bu bizi vurur."

PARTİ KURACAK MI?

Abdüllatif Şener 'yeni bir parti' kuracağına dair iddialar içinse şunları söyledi:

"Önce şunu net söylemk isterim; bazı siyasilerle ilgili çalışmalar yaptığım söyleniyor, bunlar doğru değildir. Ancak ben siyasette kendime sınır çizmedim. Siyaset yapmayacağım demedim.Önümüzdeki süreçte daha yoğun bir siyasi ortama girebilirim, Benim açımdan süreç yeterince olgunlaşırsa siyasette varım."

tevhidhaber

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-02-2008, 12:00   #2
Kullanıcı Adı
maviinsan
Birileri gaza getirmiş muhtemelen.AK partiyi parçalamak için...
maviinsan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2008, 12:26   #3
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Alıntı:
maviinsan Nickli Üyeden Alıntı
aynen katılıyorum. biri kanına girmiş. bu arada imza süper :D
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2008, 12:48   #4
Kullanıcı Adı
oturanboğa
kibar bi adamdı bu...nası böyle dangıl dungul olmuş anlamadım...dengesi bozulmuş
oturanboğa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2008, 12:52   #5
Kullanıcı Adı
TÜRK IRKI

Siyonistler meydana attı çıkardılar bakalım peşinden kaç kişi sürüklenecek.
TÜRK IRKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2008, 23:42   #6
Kullanıcı Adı
HAK Partisi
Alıntı:
Egri oturup dogru konusalim arkadaslar, bir zamanlar Basbakanimiz Parti kurmas alismasi icin salisirken buna bencer sözler söylendiginde tepki gösteriliyordu, simdi ne degisti ?,Recep Tayyip erdogan in tutumundan farkli ne yapiyor Abdullatif Senner de bu Tepkiyi görüyor,mantikli cevap verirseniz memnun olurum
Alt 04-02-2008, 23:43   #7
Kullanıcı Adı
HAK Partisi
Alıntı:
oturanboğa Nickli Üyeden Alıntı
kibar bi adamdı bu...nası böyle dangıl dungul olmuş anlamadım...dengesi bozulmuş
Aynisi Basbakan icin söyleniyordu bir zamanlar :-X
Alt 04-02-2008, 23:45   #8
Kullanıcı Adı
Feyza
Alıntı:
HAK Partisi Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Egri oturup dogru konusalim arkadaslar, bir zamanlar Basbakanimiz Parti kurmas alismasi icin salisirken buna bencer sözler söylendiginde tepki gösteriliyordu, simdi ne degisti ?,Recep Tayyip erdogan in tutumundan farkli ne yapiyor Abdullatif Senner de bu Tepkiyi görüyor,mantikli cevap verirseniz memnun olurum
YAv birşey sorucam gerçekten çok merak ettim. Sen neden "Ç" leri yazamıyorsun ?
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2008, 23:46   #9
Kullanıcı Adı
HAK Partisi
Alıntı:
TÜRK IRKI Nickli Üyeden Alıntı

Siyonistler meydana attı çıkardılar bakalım peşinden kaç kişi sürüklenecek.
Basbakan da almisti bir zamanlar Rotari ödülü,aynisi basbakan icin de gecerli degilmi :D
Alt 04-02-2008, 23:47   #10
Kullanıcı Adı
HAK Partisi
Alıntı:
feyza Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
HAK Partisi Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
YAv birşey sorucam gerçekten çok merak ettim. Sen neden "Ç" leri yazamıyorsun ?
Klavyemde bulunmadigi icin :-*

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)