Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 05-25-2008, 19:40   #1
Kullanıcı Adı
Katil
Standart Hoca çıkmazsa Türkiye'yi tanımayız!
TV5’te Arslan Ateş’in sunduğu Gönül Sohbetleri programına katılan Lübnan İslam alimlerinden Fethi Yeken çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yeken, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hapse atılmasının İslam dünyasına hakaret olacağını bunun İslam ülkelerince kabul edilmeyeceğini açık ve net bir dille ifade etti.
__________________________________________________ ___________

HOCA EĞER HAPSE GİRERSE,
İSLAM ÜLKELERİ TÜRKİYE’Yİ TANIMAZ

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hapis cezası almasını, üstelik Erdoğan ve Gül’ün ülkenin en önemli iki kademesinde olduğu bir dönemde olmasının çok düşündürücü ve üzücü olduğunu belirten Yeken, “Gül ve Erdoğan’a yineleyerek yani onlara ithaf ederek diyorum. Tabii ki Erbakan’ın ev hapsi almasına inanmıyorum, kabullenemiyorum. Yaşlı olmasaydı hapse girecekti ki bu çok acı bir şey. Özellikle sayın Gül ve Erdoğan döneminde olması ayrı bir olay, çok düşündürücü. Özellikle sayın Gül ve Erdoğan günümüzde sultada bulunmaları durumunda ev hapsi alması islamda bile vukuu olmamıştır. hiç bir yerde görülmemiştir. Türkiye’de bu olayların vuku bulması ile Türkiye Cumhuriyetinin islam ülkelerinin üzerinde hiç bir etkisi kalmayacaktır.Yani hocanın ev hapsi biran önce kaldırılmazsa AB bile Türkiye’yi kurtaramaz, hiçbir İslam ülkesi üzerine etkinliği kalmaz…”

ABDULLAH GÜL’E İMALI ÇAĞRI
ZİYARET EDİP ELİNDEN TUTUP ÇIKARSIN!

Yeken şöyle devam etti; “Özellikle şunu belirtmek isterim; Gül’ün Erbakan’ın evine gidip hocanın elinden tutup dışarı çıkarması lazım. Ki Gül böyle bir davranış sergileme yetkisine sahiptir. Böyle yapması kıyamette de Gül için iyi olacaktır. Özellikle Erbakan öğrencileri döneminde ev hapsi aldığı bir Türkiye’ye gelmeyi hiç istemezdim ama zorla geldim.
Özellikle ahlaki değerlerin gittiği bir dönemde Erbakansız Fetih şölenine gelmek istemedim.”

AB DE TÜRKİYE’Yİ KABUL ETMESİN
Avrupa Birliğine girme çabasından haberdar olan Fethi Yeken, bu durumda Türkiye AB’ye girecekse bile alınmaması gerektiğini söyledi. “Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi kabul etmesini istemiyoruz. Erbakan ev hapsindeyken AB'nin Türkiye'yi kabul etmiyoruz”.

Haber5.com_ÖZEL
http://www.haber5.com/haber.php?haber_id=317489

Katil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-25-2008, 20:08   #2
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Standart Hoca çıkmazsa Türkiye'yi tanımayız!
Sayın Erbakan' ın ülkeye verdiği hizmet ve sonucu olarak reva görülen - tüm vefakar liderlere reva hak görülen - cezayı bir devlet adamlığı vasfı kazanması hasebi ile uygun bulmuyorum.

Ancak verilen cezaya bakıldığında ağırlığı da çok da gürültü koparacak bir sertlikte olmadığı kanaatindeyim.

Katılmadığım nokta; kesinlikle "İSLAM ÜLKELERİ TÜRKİYE’Yİ TANIMAZ" kısmı. gerekçesi tutarsız olan bu sav bana reel gelmiyor. AB' ye muahalif olan nice düşünceler var. Kendilerince haklı görünselerde, Türkiye' nin içinde bulunduğu statükocu durumdan kurtuluşu adına denenmesinde yarar görülen YEGANE seçenektir AB. Tanımayan, istemeyen istemeyebilir. Girdiğimizde de ben girmeyeceğim diyebilir.

Son söz olarak; eskiye bakarak söylem üretmektense günün gerçeklerine göre gerekçeler üretmek daha sağlıklı geliyor bana ... ;)

Tabi bu benim görüşüm ...
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)