|
![]() |
#1 |
![]() Arkadaslar Merkezi yayın sistemi ile ezan okunması sizce doğrumu?
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() her yerde kontrol olmasında sıkıntı cıkabılır ..Onun bazı yonden sakıncaları olabılır..Yanı bır arıza cıksa nası olur onu dusunmek lazım..Buyuk sehırlerde olablırı ama..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bence doğru. Erzincan'da bu sistem kullanıyor ben çok beğendim. Sadece sesi güzel olan ve ezanı hakkını vererek okuyanlar tek bir merkezden tüm şehiri namaza çağırıyor. İnanın herkes ezanı tam layıkı ile okuyamıyor, sistemin uygulamaya geçmesinden yanayım.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ezan seslerinin her yönden gelmesi birbirine karışması bana cok huzur veriyo neden bilinmez bence böyle bişeye gerek yok.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() yerine göre ...
bazı yerlerde gerçekten iyi olur.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Turistik yörelerde merkezi sistem bence gereklidir. Çünkü turist ezanı bilmez ve mesele tanıtmaksa memleketi ve kültürü, bir vakitte onlarca camiden çıkan ezan sesi turiste hoş gelmeyebilir, onu rahatsız edebilir; ama tek bir merkezden çok gür ve güzel bir ses ile söylenen ezan bir turistin hoşuna gider...
Ama diğer yerlerde bilhassa küçük yerlerde merkezi sistem hiç de iyi olmuyor. Ben lise yıllarımdayken -namaz kılmamama rağmen- onlarca camiden çıkan ezan sesine bayılırdım; büyük bir huzur kaynağımdı o sesler... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() bence doğru bir karar. malesef sesleri çok kötü olan müezzinlerimiz var. şehrin en güzel sese sahip olan müezzininin okuduğu ezan diğer tüm camilerden de yankılanmalı.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Ben merkezi yayın sistemi ile ezan okunmasına karşıyım... eskiden her taraftan değişik bir ezan sesi gelirdi... cıvıl cıvıl.. ne güzeldi.
Tamam müezzinler eğitilsin, güzel ezan okunması sağlansın ama sırf ezan güzel okunsun diye merkezi sistem yapmayı doğru bulmuyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Ben oy kullanamayacağım bu ankete.. 18 yıl gibi bir süre Ezanın Türkçe okunduğunu duydukça, öyle bir baskının gerçekleşmş odluğunu düşündükçe... Okunsun da merkezi sistemle okunsun
diyesim geliyor . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() yanlış bence..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |