Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Makale & Deneme Makale ve deneme içerikleri.

Stil
Seçenekler

Alt 07-16-2008, 23:01   #1
Kullanıcı Adı
Berika
Standart Bir Ailenin Yazılmamış Öyküsüyüm Ben..! -
Cihat Konevi
Ben insanım, Ayaz bir gecede Küçücük bir yüreğin çırpınışıyım ellerinizde. Bugün doğuda karlı bir sabah Karı tutan minik çıplak bir elde kalemim ben. Okumayı isteyip de okuyamayan Okutulamayan, bir ailede yazılmamış öyküyüm ben.. Ben çocuğum, Geleceğine dair en büyük yemininizim ben.. Hakkım yokmuş gibi bu hayatta Ne okumaya, ne konuşmaya, Ne de gülüp oynamaya.. Ben çocuğum avuçlarımda kar. Dört mevsim yeşermeden soluyorum yavaşça, Hiç öğrenmeden büyüyorum.. Sorularım hep cevapsız, Keşke çalışmak zorunda kalmasaydı, Ellerim ve boyacı sandığını taşımasaydı
küçük bedenim.. Ben emeğim, Kimilerinin alnındaki ter, kimilerinin önündeki defter! Yazılmamış her cümlede meçhul bir yazgıyım ben.. Çoğu zaman hatırlamazlar bizi, sadece senede birkaç gün. Hakkım yok sanki benim yaşamaya, Okumaya ve hakkım yok büyük adam olmaya.. Ama ben tüm bunlara inat, Yinede okuyup öğretmen olacağım. Ve çocuklarımın boyacı sandıklarını ellerinden alıp, Onları sokaklardan toplayıp,bir ışık yakacağım geleceklerine dair.. Ben büyüklerim gibi ölesiye sessizlikler içinde,
Ölümüne susan olmayacağım. Ben çocuğum ama haklarını bilen, Büyük bir çocuğum..

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-16-2008, 23:06   #2
Kullanıcı Adı
Meftun
Ben büyüklerim gibi ölesiye sessizlikler içinde,Ölümüne susan olmayacağım. Ben çocuğum ama haklarını bilen, Büyük bir çocuğum

Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-16-2008, 23:18   #3
Kullanıcı Adı
Enfal
Ben çocuğum, Geleceğine dair en büyük yemininizim ben..

Çok güzel bir paylaşımdı. Sağolun.
Enfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-16-2008, 23:40   #4
Kullanıcı Adı
Berika
Rica ederim
Alt 07-17-2008, 13:01   #5
Kullanıcı Adı
Gönülden
Ümitlerini başkalarının eline bırakmayan, umutlarını gönlüne nakış nakış işleyen, tertemiz bir yürek...kaybolmuşluğun dünyasında ayakta kalmaya çalışan hayatın acımasızlığına direnen kocaman yüreğiyle adam olmayı başarmış masumane bir yürek..
Ve bu manzara karşısında bizler...
Sosyal bir yaraya değinen paylaşımın için teşekkürler Zeynep'cim...+1
Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-17-2008, 13:14   #6
Kullanıcı Adı
Eşref
Hakkım yok sanki benim yaşamaya, Okumaya ve hakkım yok büyük adam olmaya.. Ama ben tüm bunlara inat, Yinede okuyup öğretmen olacağım.

Belki de en can alıcı noktaydı. Hayat ne kadar acımasız da olsa, haklı olunan davada ısrarcı olmak, yüreğimizdeki umut tohumlarını hep canlı tutmak gerekir. Kendi küçük, yüreği büyük bu küçük kardeşimiz gibi..

Paylaşım için teşekkürler.. +1
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-17-2008, 13:34   #7
Kullanıcı Adı
siyah gül 07
Çoğu zaman hatırlamazlar bizi, sadece senede birkaç gün. Hakkım yok sanki benim yaşamaya, Okumaya ve hakkım yok büyük adam olmaya.. Ama ben tüm bunlara inat, Yinede okuyup öğretmen olacağım. Ve çocuklarımın boyacı sandıklarını ellerinden alıp, Onları sokaklardan toplayıp,bir ışık yakacağım
Çok güzel bir paylaşım teşekkürler +1 :-*
siyah gül 07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-17-2008, 19:53   #8
Kullanıcı Adı
Berika
Alt 07-17-2008, 20:56   #9
Kullanıcı Adı
Hıfz-ı lisan
Çok güzeldi Zeynep..Paylaştığın için teşekkürler ++
Hıfz-ı lisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-17-2008, 21:53   #10
Kullanıcı Adı
Neşe
Ama ben tüm bunlara inat, Yinede okuyup öğretmen olacağım. Ve çocuklarımın boyacı sandıklarını ellerinden alıp, Onları sokaklardan toplayıp,bir ışık yakacağım geleceklerine dair.. Ben büyüklerim gibi ölesiye sessizlikler içinde,
Ölümüne susan olmayacağım. Ben çocuğum ama haklarını bilen, Büyük bir çocuğum

böyle güzel bi paylaşım için allah razı olsun canım +1 :-*
Neşe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)