Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 11-27-2008, 17:22   #1
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart Vakit'ten Demirele “dün dündür” sorusu
Dün dündür, bugün de bugün kıvraklığının babası Demirel, Baykal'ın dününü bugününü yorumlayamadı. Demirel, Vakit muhabirinin konuya ilişkin soruları karşısında zor anlar yaşadı.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, DP genel başkanlığına yeniden seçilmesi nedeniyle dün eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ziyaret etti.

Soylu'nun ziyareti sırasında Vakit muhabirinin “ ‘dün dündür, bugün de bugün' sözünüzü en çok eleştirenlerden birisi de Sayın Baykal'dı. Sayın Baykal'ın sizin için kullandığı 'söyledikleri birbirini tutmuyor. Bir gün öyle bir gün böyle' eleştirileri bugün Sayın Baykal için yapılıyor. Sayın Baykal da, sizi eleştirirken kullandığı 'dün dündür, bugünde bugün' çizgisine mi geldi. Deniz Bey eleştirdiği duruma kendisi mi düştü?” şeklindeki sorusuna, “Ben aktif siyasetin içinde değilim. Onun için beni bir polemiğe çekecek bir takım beyanlarda bulunmam” diyen Demirel kaçamak cevaplar verdi.

BAYKAL'IN YOĞURT YİYİŞİNE KARIŞMAM
Vakit muhabirinin ısrarı üzerine, “Herkesin bir yoğurt yiyiş tarzı var” diyen Demirel şöyle devam etti: “Sayın Baykal'ın da bir yoğurt yiyiş tarzı vardır. Ben ona karışmam. Aslında siyasette kimsenin kimseye merhameti yoktur. Hakarete varmayacak şekilde siyasetçiler birbirlerini eleştirir. Siyasi partiler bunun için vardır. Birbirlerine söyleyecek sözleri olmalı ki çok partili hayatın gerekleri yerine gelsin. 'dün dündür bugün bugün' lafı doğrudur. Bugün hala dünlerde yaşıyorsanız gerilerde kalmışsınızdır. Onun için kendinizi bugüne ayarlayacaksınız. Dünde yaşanmaz, bugünde yaşayacaksınız. Yarının imkanlarından da yararlanacaksınız. Sadece slogan olarak 'dün dündür, bugün bugün, yarın da yarındır' değil”

“BAYKAL SİYASİ BİR PARTİNİN GENEL BAŞKANIDIR”
Kendisini Baykal'la ilgili soruya cevap vermek mecburiyetinde hisseden Demirel ilginç cümleler sarf etti. Demirel, “sen illaki Sayın Baykal'a bişey söylememi istiyorsan; Sayın Baykal bir siyasi partinin genel başkanıdır. Kendisi hesabını kitabını kendi düşüncesine göre kendi istikametinde yapar. Onun için benim şu anda bir şey söylemem. Ben şu anda muhalefet de değilim iktidar da değilim. Onun için ona söyleyecek bir şeyim olmaz” dedi.

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)