![]() |
#1 |
![]() ![]() İsrail Gazze ile ilgili uluslararası baskılardan kurtulmak amacıyla yeni bir amabargo metodu başlattı .... Bu yeni yöntem Gazze halkını tamamen aç bırakmaktansa, yaşayabilecekleri kadarını vermek şeklinde ifade ediliyor. Yani, İsrail'in yeni Gazze ambargosu politikası eskilerin deyimiyle 'Ne öldürmek ve ne de ondurmak' üzerine kurulu. Üç haftadan bu yana tamamen kapalı olan sınır kapıları, çok acil insani yardım ve yiyecek maddelerinin girişi için kısmen açıldı ve hemen kapatıldı. Filistin Ambargoya Karşı Mücadele Komisyonu, 19 aydan beri Gazze'ye uygulanmakta olan ambarogo sebebiyle, halkın çok ciddi insani problemlerle karşı karşıya kaldığını duyurdu. Komisyon tarafından hazırlanan raporda, Gazze halkının yüzde 80'inin fakirlik sınırı altında yaşadığı belirtildi. Raporda işsizliğin yüzde 65 olduğu, kişi başına düşen yıllık milli gelirin Gazze'de 650 Amerikan dolarına kadar düştüğü kaydediliyor. Sınırların kapatılmasından dolayı 140 bin insanın işsiz kaldığı, bu durumun, 750 milyon dolarlık gelirin engellenmesine yol açtığı da ifade edildi. Gazze'deki son durum üzerine dün bir açıklama yapan İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, uluslararası toplumun, İsrail'in düşmanca girişimleri ve Gazze'nin günahsız halkına yönelik zalimce ambargoları karşısındaki sessizliğini utanç verici olarak değerlendirdi. İhsanoğlu şöyle dedi: "Gazze'ye çok yardım gönderdik, ancak İsrail, Filistin halkına eziyet etmek amacıyla bu yardımların ulaşmasını engelledi." BM Yardım ve Çalışma Örgütü'nün (UNRWA) Müdürü John Ging de el Cezire televizyonuna dün verdiği röportajda şunları söylemişti: "Gazze Şeridi, bir insanlık faciası ile karşı karşıyadır. İsrail, Gazze'ye yönelik yaptırımlarını sürdürür ve bu bölgede oturanlara insani yardımların ulaşmasını engellerse, Gazze büyük bir insanlık faciasının eşiğine gelecektir. Yaklaşık 750 bin Filistinli çocuk Gazze'de bu yaptırımların bedelini ödüyor." Öte yandan İsrail ordusu dün bir açıklama yaparak, Gazze'nin tekrar işgalinin günlük 4,5 milyon dolara mal olacağını açıkladı.. habervakti
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|